Blizzard: Mercy, vagy nem Mercy, ez itt a kérdés

Blizzard: Mercy, vagy nem Mercy, ez itt a kérdés

A blizzard balanszolásainak köszönhetően Mercy visszatérhet a metába.

A Blizzard látszólag nem igazán tud mit kezdeni a támogatók metájával, hiszen akárhogy változtatgatják Ana-t és Lucio-t, még mindig nem kap elég teret magának a többi support, főleg a magasabb szinteken.

Különösképp tüske Ana a fejlesztők szemében, mert már nem egy nerfen esett át a karakter és mégsem képes visszahozni más supportokat a metába.

Talán ennek a jelenségnek a legnagyobb áldozata Mercy, aki annak ellenére, hogy az alacsonyabb rankú játékokban dominál, még mindig nem tűnik elég hasznosnak a 2 top támogatóhoz képest. Mercy egyetlen nagy előnye, hogy Pharah-val szinte tökéletes kombót alkot, amivel könnyen megnehezíthetjük az ellenfeleink dolgát.

Az egyetlen nagy probléma a "PharMercy" kombóval, hogy csak kevés csapat használja és ha van is alkalmunk egyet-egyet látni, azt is többynire csak KoTH és Capture mapokon. Az egyetlen csapat, akik rendszeresen és igen eredményesen használja a Pharah Mercy párost, az a Denial Esports, akiknek a kvalifikáció alatt sikerült egy beugróval megszerezniük a 3. helyet.

A Denial esport Mercy playere, Brice "Gingerpop" Breakey meg is szólalt ez ügyben és elárulta, hogy Ana sebzésének csökkentése miatt, már nem igen tudnak mit kezdeni a PharMercy kombóval. Ez annak is köszönhető, hogy kevés rá a hasznos counter.

Az, hogy ezzel még nem sok csapat tud mit kezdeni, rengeteg lehetőséget biztosít, az olyan gárdák számára, akik a párost rendesen kitudják használni.

Viszont ez az egész nem feltétlen jelenti azt, hogy Mercy teljesen visszatérhet a metába, hiszen Pharah nélkül még mindig alul maradhat a "konkurenciával" szemben, tehát azt, hogy vajon Mercy felemelkedik-e a jövő és a Blizzard ügyeskedése dönti majd el.

Ti örülnétek egy változatosabb support metának?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!