Bundabotrány és eltiltás a koreai Overwatch-versenyen

Bundabotrány és eltiltás a koreai Overwatch-versenyen

Megszületett a döntés a Luminous Solar esete kapcsán.

A jelenlegi legszínvonalasabb Overwatch-ligát, a koreai Overwatch APEX-et szervező OGN bejelentette, hogy örökösen eltiltotta a rendezvényeiről a Luminous Solar csapatát, illetve annak menedzserét és edzőjét, Jin Seok-hoont és Baek Min-jeht.

Az eset még februárra nyúlik vissza, amikor is az Overwatch APEX Challengers Season 3 selejtezőjén a Luminous Solar vezetői megpróbálták rávenni az ellenfél UnLimited csapatát, hogy veszítsék el a mérkőzést. A Luminous Solar ezzel feljutott volna a második vonalba, az UnLimitednek pedig szponzori támogatást ajánlottak cserébe. Nem ez volt az egyetlen csalási próbálkozás: mint utólag kiderült, hamis orvosi papírok felhasználásával érték el, hogy az utolsó pillanatban még változtathassanak a csapat felállásán. A Luminous Solar végül nyert is, de hiába, kizárták őket.

A frissen közzétett beszámolóból az is kiderül, hogy az UnLimited egyik játékosa, Choi Yoon-soo is egyszezonos eltiltást kapott, amiért részt vett a két csapat közötti megbeszélésben.

Nem ez az első példa Dél-Koreában hasonló botrányra, az Overwatch esetében azonban - miután még mindig viszonylag friss címről van szó - most először hallani komolyabb bundakísérletről.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!