Ezzel a deckkel tért vissza a Paladin a meta élére

Ezzel a deckkel tért vissza a Paladin a meta élére

A Murloc-okkal felálló Midrange Paladin az egyik leghatékonyabb az új paklik közül. De hogy érdemes összerakni?

Nem mondhatjuk, hogy túlságosan sok babér termett a Paladin class számára az elmúlt egy évben a Hearthstone-ban: az Anyfin Can Happenre építő változatot láthattuk csupán elvétve a különféle versenyeken. Nem mindig volt ez így persze: sokan bizonyára még emlékeznek a Mysterious Challengerre és a Secret Paladinos időkre, ami egyértelműen a fénykora volt a class-nak a Hearthstone történetében. Most pedig újabb dicső korszak jöhet: a Journey to Un'Goro megjelenésével az egyik legrosszabb hősből hirtelen az egyik legjobb lett Utherből.

A legutóbbi metaelemzésből is kiderült, hogy a Midrange Paladin a Pirate Warrior mögött jelenleg a második leghatékonyabb deck. És bár népszerűségben még bőven van mit javulnia, ahhoz nem férhet kétség, hogy erős összeállításról van szó - a számok és az eredmények is ezt bizonyítják. De melyik a legjobb verziója? Ebben igyekszünk egy kis segítséget nyújtani.

Blisterguy megvizsgálta a neten keringő különféle decklistákat, és arra jutott, hogy egy 25 lapból álló mag alkotja a pakli alapján, ezek a kártyák szinte mindegyik listán szerepelnek.

2 Vilefin Inquisitor
2 Equality
2 Hydrologist
2 Rockpool Hunter
2 Aldor Peacekeeper
2 Murloc Warleader
2 Stonehill Defender
2 Consecration
2 Gentle Megasaur
2 Truesilver Champion
2 Spikeridged Steed
1 Sunkeeper Tarim
1 Ragnaros, Lightlord
1 Tirion Fordring

A maradék öt hely az, ahol variálni próbálnak a játékosok. A legtöbb helyen az alábbi lapok merülnek fel: Wickerflame Burnbristle, Golakka Crawler, Stampeding Kodo, The Curator, Vinecleaver. Íme néhány konkrét változat!

  • StrifeCro: 2 Golakka Crawler, 1 Wickerflame Burnbristle, 1 Vinecleaver, 1 Lay on Hands
  • Muzzy: 2 Golakka Crawler, -1 Gentle Megasaur, 2 Stampeding Kodo, 1 The Curator, 1 Vinecleaver, 1 Primordial Drake
  • Twobiers: 1 Wickerflame Burbristle, 2 Nesting Roc, 1 The Curator, 1 Vinecleaver
  • HS_Cheese: 1 Forbidden Healing, 1 Wickerflame Burnbristle, 2 Stampeding Kodo, 1 The Curator
  • El_Ignite: 2 Doomsayer, 1 Stampeding Kodo, 1 The Curator, 1 Primordial Drake
  • Freshca: 2 Bluegill Warrior, 1 Second-Rate Bruiser, 1 The Curator, 1 Primordial Drake

Ami a matchupokat illeti, a pakli nagyon stabilnak mondható. A népszerűbb összeállítások közül a Pirate Warrior (45%) és a Freeze Mage (40%) azok, melyek ellen némi hátrányból indul, ellenben nagyon jól kezeli a Quest és Miracle Rogue paklikat (60%), a Taunt Warriort (60%) és a Midrange Huntert (60%) is.

Blisterguy infografikáján még több változatát megnézhetitek a paklinak, így ha valaki próbát szeretne tenni vele, bőven van miből meríteni!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!