Hogyan vessünk véget e-sport-karrierünknek 26 másodperc alatt

A Toronto Esports Overwatch játékosa rasszista megjegyzéseket tett, azonnal kirakták a csapatból.

A streamelés kétélű fegyver: bárki felépítheti saját magát egy szórakoztató műsorral vagy profi játékkal, ám elég egyetlen meggondolatlan húzás, hogy a nézők örökre hátat fordítsanak.

Könnyen lehet, hogy hasonlóra láthatunk most példát, a Toronto Esports Overwatch játékosa, Dellor ugyanis teljesen elfogadhatatlanul viselkedett: az egyik meccsen egyszer csak elborult az agya és rasszista megjegyzéshullámot zúdított az ellenfelére.

Amint fény derült az esetre, a szervezet azonnal elbocsátotta a 28 éves játékost.

"Mindig is zéró toleranciát tanúsítottunk a diszkrimináció bárminemű formájával szemben. Amint tudomást szereztünk az esetről, elbeszélgettünk a játékossal és értesítettük arról, hogy megszüntetjük a szerződését a szervezettel" - mondta a Toronto Esports elnöke, Ryan Pallett.

Utólag persze már Dellor is bánja, amit tett: az alábbi üzenettel igyekezett bocsánatot kérni és magyarázattal szolgálni.

"Elb@sztam és megérdemlem, hogy kidobjanak a csapatból, nem fogok vitatkozni vagy kifogásokat keresni, mert nincs is. Csak szeretném, ha az emberek tudnák, hogy mi történt. Nagyon rossz napom volt. Nem aludtam túl sokat, a Twitch két órán keresztül nem akart működni, amikor pedig végre összejött, laggoltam. Szóval igencsak zaklatott voltam mióta felkeltem."

"Aztán bekerülök egy játékba egy Widowmaker ellen, aki nyilvánvalóan csal. Annyira nem érdekelt, máskor is találkoztam már csalókkal, de amikor ő, az ő egész csapata és az ÉN egész csapatom elkezdett beszológatni, egyszer csak elpattant nálam a húr. Nem ez az első ilyen alkalom, vannak indulatkezelési gondjaim."

"Csak annyit mondhatok, hogy annak ellenére, amik elhagyták a számat, nem vagyok rasszista. Csak borzasztó mód feldúlt voltam, és megpróbáltam felbosszantani azt az embert is, aki kiváltotta ezt belőlem, ezért a lehető legsértőbb dolgot mondtam, ami az eszembe jutott."

"Elszúrtam, nincs mentség. A Toronto Sesports egy kiváló szervezet, és nagyon sajnálom, hogy bemocskoltam a nevüket. Az egész életemet a gamingnek és az esportnak szenteltem, és ez egy jókora ébresztő volt számomra."

Nagy kérdés, hogy valóban csak egy "ébresztő" volt-e ez, hiszen egy ilyen eset - pláne ilyen idősen - nagyon könnyen egy karrier végét jelentheti.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!