9-ből 3: egyelőre ennyi Questnek sikerült maradandót alkotnia

Lássuk, melyek a legnépszerűbb és legjobb Questek az Un'Goro megjelenése után.

A Journey to Un'Goro kiegészítő legfőbb újdonságaként a Questek szolgáltak, de vajon mennyire váltak be? Erre a kérdésre igyekszik most választ adni a HSReplay.net, akik összeállítottak egy statisztikát a játékosok által biztosított adatok felhasználásával.

Első körben lássuk, hogy melyik Questek a legnépszerűbbek. Az alábbi rangsor azt mutatja, hogy az adott class-on belül a deckek hány százalékában szerepel az adott lap. Ilyen tekintetben a The Caverns Below vezet, mely a Rogue deckek 60 százalékában felbukkan, de ilyen téren picivel marad csak el tőle a Fire Plume's Heart. Mögöttük óriási szakadék jön: az Open the Waygate már csak minden ötödik Mage deckben szerepel.

Népszerűség

The Caverns Below - 60% (Legend rankon: 50%)
Fire Plume's Heart - 59% (50%)
Open the Waygate - 20% (9%)
Awaken the Makers - 16% (10%)
Unite the Murlocs - 13% (5%)
Lakkari Sacrifice - 8% (13%)
Jungle Giants - 8% (2%)
The Marsh Queen - 3% (0.5%)
The Last Kaleidosaur - 2% (0.5%)

Ha a győzelmi arányt nézzük, akkor kicsit más a helyzet az élen: ilyen tekintetben már a Warrior Quest teljesít a legjobban, 54 százalékos winrate-tel - ez némileg magasabb, mint amit a Vicious Syndicate adatai mutatnak. A The Caverns Below és a Unite the Murlocs még azok, melyek 50 százalék körüli győzelmi arányt tudnak produkálni, a többi deck azonban már a 45 százalékot sem éri el.

Győzelmi arány

Fire Plume's Heart - 54% (Legend rankon: 51%)
The Caverns Below - 50% (51%)
Unite the Murlocs - 49% (40%)
Awaken the Makers - 44% (40%)
Open the Waygate - 40% (39%)
Jungle Giants - 40% (31%)
The Marsh Queen - 39% (26%)
Lakkari Sacrifice - 37% (30%)
The Last Kaleidosaur - 35% (27%)

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy egyelőre három Questtel lehet eredményesen játszani a kilencből. Hosszú távon azonban még bármi előfordulhat: a meta változásai, illetve a későbbiek során az új lapok még bőven felboríthatják az erősorrendet. Maguk a kártyák pedig két évig még biztosan velünk lesznek - van még idejük bizonyítani.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!