Kijev Major: Az újra csúcsra törő OG mögött több félelmetes ellenfél is felsorakozott!

Kijev Major: Az újra csúcsra törő OG mögött több félelmetes ellenfél is felsorakozott!

Ki töri meg az OG egyeduralmát a Major győzelmeket illetően? A trófeáért csak egy út vezet, alsóág ugyanis nincs! Megkezdődik az egyeneses kieséses szakasz Kijevben!

A 7. International előszele már megérintett minden dotást, azonban előtte a Valve még Kijevre összpontosítja a reflektorfényeket. A tavalyi évben bejelentett Major sorozat újabb állomását rendezik Ukrajnában a Nemzeti Művészetek Palotájában. 24-én a csoportmérkőzésekkel útjára indult a fieszta, azonban ezeknek a meccseknek még komolyabb tétje nem volt, kiesni nem lehetett, mindössze az ágrajzbeli pozíciókért küzdöttek a kijutott csapatok. Az elmúlt Major-ökhöz képest csak a lebonyolítás változott, a svájci körökre bontott rangsorló párharcok lejátszása a következőképpen alakult. Az előzetes sorsolás után az aktuális győzelmi és vereség statisztikája határozta meg, hogy high, medium vagy low csoportba tartozó ellenfelet kaphat-e valaki. 4 fordulót rendeztek és a számtalan mérkőzés lejátszása után a következőképpen alakult a táblázat:

Ezek után a fő attrakció az egyenes kiesés szakasz lesz. Alsóágat ezen az eseményen hiába keres a szurkoló, nem fog találni, innentől kezdve ugyanis a hiba már semelyik csapatnál sem fér bele. Aki kikap, az búcsúzik a további küzdelmektől. A Team Secret és a Virtus Pro talán meglepetésre, de elcsípte az első két helyet, amely kiemelést ért számukra. Az idén még semmit sem mutató Secretet Puppey támasztottal fel és még az IG ellenállást is megtörte, 2-0-lal küldték őket padlóra. A másik 100%-os csapat, a nagy költségvetéssel dolgozó Virtus.pro úgy tűnik, megtalálta a legmegfelelőbb ötösét, mindenkit elsöpörtek akik, az útjukba kerültek.

Az utánuk következő csapatokról nehéz eldönteni, hogy ki is van a legjobb formában. Láttunk gyengélkedő és megújuló OG-t, formán kívüli EG-t, ellenállhatatlan IG-t és még sorolhatnám. A legnagyobb meglepetést egyértelműen a dél-kelet ázsiai TNC szolgáltatta a maga 4. helyével. Ha amerikai ellenfélről volt szó, nem ismertek kegyelmet, az EG, Digital Chaos és a Thunderbirds is áldozatul esett a Ravenéknek. A Digital Chaos a Major előtt másfél héttel ejtette Miseryéket, akik így kénytelenek voltak viharmadarak néven indulni, a Team Onyx pedig megkapta a DC-től a bizalmat, amellyel egyelőre úgy tűnik, hogy élni tudnak.

A kínai csapatokon pedig nem lehet már kiigazodni. A DAC2017 3. helyezettje az a Newbee, amely már csak halvány önmagát idézi a TI4-es győzelemhez képest. Hozzátartozik a történethez, hogy teljesen kicserélődött a lineup, viszont az edző posztján az a SanSheng található, aki átélte azt az ominózus győzelmet. A ViCi Gaming is J jelű fiatalokbol álló squaddal akart előrelépni, de a tabellán elfoglalt helyezésük alapján nem ment minden rendben a felkészülés során.

A hátul kullogók közül az IG 2. számú csapata nagy lemaradásban van a nagy testvérhez képest, de akár képesek lehetnek a meglepetésre, bár az tényleg nagyot ütne, ha nem utaznának egyből haza a következő meccsük után. Dél-Amerika pedig először saját kvalifikáció után saját csapatot küldhetett egy Valve rendezvényre. Úgy gondolom, hogy bármit is érjen el ezek után az SG e-sports csapata, számukra Kijev felejthetetlen élmény marad.

Az ágrajz pedig a következőképpen néz ki:

A menetrend (mindegyik mérkőzés BO3, a nagydöntő BO5!):

04.27. Csütörtök:

  9:00 Invictus Gaming 2-1 mousesports
12:30 Team Liquid 2-1 Newbee
16:00 Digital Chaos 0-2 ViCi Gaming J
19:30 Virtus Pro 2-0 IG.Vitality

04.28. Péntek:

  9:00 TNC Pro Team 1-2 Team Faceless
12:30 OG 2-1 Team Random
16:00 Evil Geniuses 2-0 Thunderbirds
19:30 Team Secret 1-2 SG e-sports

04.29. Negyeddöntők:

  9:00 Invictus Gaming 2-1 Team Liquid
12:30 ViCi Gaming J 1-2 Virtus.Pro
16:00 Team Faceless 1-2 OG
19:30 Evil Geniuses 2-1 SG e-sports

04.30 Elődöntők:

  9:00 Invictus Gaming 1-2 Virtus Pro
12:30 OG 2-1 Evil Geniuses

Döntő:

16:00 OG 3-2 Virtus Pro

Követni az alábbi csatornán tudjátok:

Élő videó megtekintése innen: DotaMajor – www.twitch.tv

A nagydöntő 30-án Vasárnap 16:00 órától lesz megtartva!

Ti kinek szurkoltok, kit vártok dobogós helyekre?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!