Jön az autokvali az RLCS-be!

Jön az autokvali az RLCS-be!

A top 2 mostantól automatikusan kvalifikálja magát a következő szezonra, ideje volt már ennek a szabálynak.

A Rocket League negyedik hivatalos szezonja előtt a Psyonix úgy gondolta, itt az ideje, hogy kicsit komolyabban vegyék az e-sport oldalát a játéknak. Mostantól kezdve a top két csapat automatikusan helyet kap a következő szezonban, no meg egy jegyet az aktuális év világbajnokságára. A hírt még azelőtt közzétették, hogy az NA és EU RLCS regionális bajnoksága elindult volna, így az új szabály már vonatkozik arra is. A készítők ezzel kapcsolatban a következőket mondták:

„Az RLCS szezonról-szezonra folyamatosan növekszik és nekünk, mint készítőknek meg kell találnunk azokat az eszközöket, amivel jobbá és élhetőbbé tehetjük a versenykörnyezetet a csapatoknak. Úgy gondoljuk ez a mostani az első lépése egy hosszú utazásnak.”

Nem sokkal a bejelentés után az RLCS egyik szervező csapata, a Cloud Fuel azt is megosztotta még a Reddit hasábjain, hogy a szabálynak van egy kiegészítése is. Eszerint a biztos helyet csak akkor tarthatja meg a csapat, ha játékosok 2/3-a marad a szervezetnél. Ezzel azt akarják elérni, hogy a csapatok ne tudjanak folyamatosan cserélgetni a kvalifikációk alatt.

Lehet, hogy a Rocket League még nem került be az e-sport nagyjai közé, de ezzel az intézkedéssel most világosan kijelentette, hogy oda akar tartozni. A biztos helyek szilárd környezetet nyújtanak majd a csapatoknak és a szervezetek elkezdhetnek hosszú távra tervezni anélkül, hogy Damoklész Kardja ott lebegne felettük. Végül pedig a rajongóknak is jó hír ez, mivel így könnyebben tudják követni majd kedvenc együtteseiket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!