Több mint egy milliárd dollárt hozott már a konyhára az Overwatch

Még egy éve sincs, hogy kiadták a játékot, de máris elérték az egy milliárd dolláros bevételt.

Ez immáron a 8. milliárdos projektje összesen az Activision Blizzard portfóliójában, a cég legutóbbi bevételi beszámolója alapján. Ezzel olyan nevek közé csatlakozott, mint a Call of Duty széria, vagy a Skylanders. Továbbra is hatalmas eladásokat produkál az Activision háza táján és a Blizzard leggyorsabban növekvő franchise-a.

Rájöttek, mivel készül a Blizzard az Overwatch első születésnapjára?

Könnyen lehet, hogy rájöttek, mivel készül a Blizzard az Overwatch első születésnapjára

Hamarosan közeledik a kiadási dátum első évfordulója, így rengeteg eventet láthatunk mostanság. Az Overwatch Uprising is ezek közé tartozott, ahol PVE környezetet kaptak a játékosok ebben az FPS játékban. Az ehhez hasonló események minden bizonnyal hozzájárultak az egy milliárd dollárhoz. Az Activision elmondása szerint 25%-al nőtt az eladások aránya tavalyhoz képest, amiket leginkább a World of Warcraft contentek és persze az OW Loot boxok tesznek ki.

Minden egyes hónapban stabilan nő a játékosok száma, nemrég elérte a harminc milliót. Ez öt millióval több, mint volt mindössze januárhoz képest. 

A Blizzard mindenképp számít a további sikerekre ilyen növekedés mellett, főleg hogy sokat várnak a nemsokára induló Overwatch League-től, ami még inkább ismertté teheti a játékot, nem egy példát láttunk már erre korábban is, hogy esport vonalról futtattak fel egy brandet. Sajnos az említett ligáról továbbra sem tudni sokat, azon kívül, hogy valamikor idén lesz, a témában ugyanis a bevételek bejelentésekor sem nyilatkozott a Blizzard.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!