A Forma1 is beszáll az e-sportba!

A McLaren az első F1 csapat, amelyik belép az e-sport piacra.

A Forma1-et talán nem kell bemutatni senkinek: a Száguldó Cirkusz a világ egyik, ha nem a leghíresebb autóversenye a világ legjobb csapataival és versenyzőivel. Ha épp a vasárnapi ebéd után jóllakottan pihen mindenki, bele lehet futni egy-egy európai futamba, aztán már megy is a veszekedés, hogy ki a jobb, ki miért drukkol ennek vagy annak.

Nos, most az e-sport rajongók, akik egyben a McLarent favorizálják, örülhetnek, a gyártó ugyanis úgy döntött, beszáll az e-sportba, nem is akárhogy! Hirdettek egy nemzetközi versenyt, amely a "A világ leggyorsabb gamere" elnevezést kapta, ennek a győztese pedig egy egyévest szerződést kap a McLaren F1 csapatától, mint a gárda hivatalos szimulátor versenyzője. Még egy elég pöpec videót is kaptunk hozzá:

A versenyen a nevezőknek több platformon is szembe kell majd szállniuk egymás ellen, a legjobb pedig a McLaren technológiai központjában fog majd dolgozni amellett, hogy járja a világot a Száguldó Cirkusszal. A munkája pedig többek között az lesz, hogy segítsen az F1-es autók fejlesztésében Fernando Alonsonak és Stoffel Vandoorne-nak.

6 nemzetközi döntőst játék és F1 szakértők fognak kiválasztani, míg további négyen online selejtezőkből kerülnek majd be a nyár folyamán. A nagydöntő ősszel lesz már a McLaren HQ-ban, ahol még egy elég komoly interjúsorozaton is át kell esnie a jelölteknek.

"Ez a legjobb pillanat arra, hogy valami egyedit alkossunk az e-sporttal, összekötve a valódi versenyzést a virtuálissal, ahogy korábban még soha. Nem az a cél, hogy egy platformon jó legyen valaki: mindegy, hogy az PC, konzol vagy mobil, várunk minden gamert, aki megmutatná magát versenyzőként. A legjobbak viszont készüljenek fel: kőkemény út vár rájuk, ha McLarenesek akarnak lenni" - mondta Zac Brown, a McLaren Technology Group ügyvezetője.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!