Dél-Koreában betör a politikába is az Overwatch

Egykoron a Starcraft volt az alfa és omega az esportok Mekkájának is hívott országban, ám ez úgy tűnik lassan változik az időkkel.

Szép lassan még az egykoron töretlen sikernek örvendő Starcraft felett is eljárni látszik az idő, még Dél-Koreában is. Az Overwatch az egyik legsikeresebb játék az országban, legalábbis gyorsan növekszik, mi is mutatná ezt jobban, mikor még egy elnöki jelölt is a hasznára szeretné hajtani az FPS sikereit.

Ilyen se volt még, egy koreai politikus BroodWar pályát épített, hogy szavazatokat szerezzen

Galdiator, Neo Ground zero és New Sniper Ridge. Ha valaki követi a Koreai SC kupát, akkor az tudja, hogy ezek map nevek. De most egy koreai elnökjeleölt is pálytervezésre adta a fejét.

Áprilisban egy másik jelöltnek már volt egy hasonló lépése, Moon Jae-in két Starcraft mapot csinált a kampánya részeként. Sim viszont inkább az Overwatchot használta kapocsként, hogy a fiatalabb szavazókhoz is eljusson és elnyerje szimpátiájukat. Egy highlight videóban mutatta meg, hogyan pusztítja el ellenfeleit, igaz nem a játékon belül, hanem a politikai mezőnyben.

Ez a modern kampány a bal oldali párt programjának része, amivel 4 másik jelölt ellen fog majd küzdeni az elnöki pozícióért. A választás május 9-én esedékes, mivel az előző elnököt, Park Geun-hye-t leváltották egy politikai botrány után. A programja egyébként leginkább az anyagi javak jobb elosztását és az egyenlőséget helyezi előtérbe. 

Sim Overwatch videója valószínűleg az ulti használatával fog végződni, ám azt minden bizonnyal a választási napra tartogatja majd. 

Ti mit szólnátok hozzá, ha Magyarországon is valahogy belopná magát egy-egy játék a jövőre esedékes választási kampányba?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!