Most már hivatalos: tényleg létezik a Pity Timer

A Blizzard közzétette a Hearthstone kártyák bontási arányát.

Nagy izgalommal várták sokan május elejét, egy új kínai rendelet szerint ugyanis a videojáték-kiadóknak publikussá kell tenniük, hogy a véletlenszerű jutalmak esetén pontosan milyen valószínűségekkel áll szemben a játékos. Az Overwatch loot boxok mellett a Hearthstone kapcsán is hivatalossá váltak ezzel a bontási arányok.

Nyilvánosságra hozták a lootboxok drop rátáit Kínában!

Lehullot a lepel a kínai játékosok számára, hogy mit milyen eséllyel rejthet egy-egy lootbox.

Miután az évek során rengeteg statisztika készült már, ezért tapasztalati úton korábban is sikerült kideríteni, hogy az egyes ritkaságú lapok milyen valószínűséggel bonthatóak a Hearthstone csomagokból. Most azonban már hivatalosnak mondhatjuk az alábbi esélyeket:

  • Minden csomagban van legalább 1 Rare vagy ritkább lap
  • Átlagosan minden 5. csomagban van Epic lap
  • Átlagosan minden 20. csomagban van Legendary lap

A fentieknél jóval fontosabb, hogy a Blizzard megerősítette a Pity Timer létezését. Ha esetleg nem tudnád, mi ez: a Pity Timer lényege, hogy minél több csomagot bontasz úgy, hogy nem esik belőle Epic vagy Legendary, annál inkább nő az esélye annak, hogy esni fog ilyen. Az Epic lapok esetében (ugyanazon kiegészítőt bontva) a 10. csomagnál éri el a 100%-ot a bontás valószínűsége, míg Legendary lapoknál a 40. csomagnál kúszik fel 100%-ra az esély az eddigi - korábban is igencsak megalapozott - feltételezés alapján.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!