Régóta gyengélkedik a Na'Vi, de miért?

Régóta gyengélkedik a Na'Vi, de miért?

Az utóbbi idők gyenge szerepléseinek eredtünk nyomába.

Ma este már a HellRaisers-G2 döntőjét élvezhetjük a DreamHack Tourson, azonban a rájátszás kapcsán felmerült egy érdekesség, amiről mindenképp be kell számoljunk! Sajnos nem egy pozitív meglepetésről lesz szó, már a Na'Vi szemszögéből, akik sorra alulmaradnak minden versenyen, ahol 2017-ben elindultak.

Döntős a HellRaisers, DeadFox volt a csapat legjobbja!

Bejutott a magyar játékos és csapata a DreamHack Open Tours fináléjába.

Történt ugyanis, hogy az elődöntőben az egyik legnagyobb esélyes Na'Vi összekerült az abszolút meglepetésként szereplő Misfitsszel. Az eredmény már sokak számára ismert lehet, 2-1-re a Misfits nyert, akik ezáltal tovább menetelhettek DeadFoxék irányába, ott azonban megálljt parancsolt nekik a magyar AWP-s és csapata. Az első pályán még magabiztos szereplést láthattunk a Na'Vi-tól, 16:7-re nyerték meg ellenfelük választását, Cobblestone-t. Ezután folytatódott az adok-kapok és Train a Misfits karjába hullott, tehát jöhetett a mindent eldöntő pálya, Mirage.

Na már most, Mirage-en 16:4-re kaptak ki Guardianék, ami ahhoz képest, hogy sokáig a Na'Vi játszótere volt ez a pálya már önmagában is meglepő. De ha mellétesszük az ezt megelőző két Mirage-üket láthatjuk, hogy valami nagyon nem megy most ezen a pályán. Összesen 7 kört hoztak 3 meccs alatt, ami nagyon messze áll a tőlük elvárt teljesítménytől és csalódottan kell konstatáljuk, hogy nem is a világ legjobbjaitól, hanem az utóbbi időben ropzzal száguldásba kezdő mouztól és a Misfitstől kaptak ki, akik egy hónapja sem játszanak együtt két új francia játékosukkal.

Ha ennél is tovább megyünk láthatjuk, hogy a Na'Vi nem szerepel valami túl jól egy versenyen sem New York óta. Ennek Mirage mellett egy másik oka van: a túl szűk és kiszámítható map pool. Mirage, Overpass és Train közül választanak folyamatosan, más pályára csak kényszerből teszik be lábukat és rendszerint alulmaradnak (ezt az adatok mennyisége miatt itt keressétek). Ez pedig nagyon megnehezíti a helyzetüket más csapatokkal szemben, akik esetleg több pályából is ászok. A két legjobb példa erre egyértelműen az Astralis és az SK Gaming, hiszen előbbi magabiztosan játszik bárhol, míg utóbbi Nuke kivételével minden pályán hozza a kötelezőt vagy akár többet is.

S1mple és társai az ígéretes lineup ellenére sem tudnak az ESL ONE New York győzelem óta kupát szerezni, pedig egy nagyon ígéretes ötösről beszélünk, akik csak a nevek alapján mindent meg kellene nyerjenek. Egyre valószínűbb, hogy nem az egyéni potenciális teljesítmény, hanem valami teljesen más gátolja meg őket a jobb szereplésekben. Reméljük sikerül végre megoldani minden problémát és újra azt a Na'Vi-t látjuk viszont, akik ellen senki nem mert Mirage-re menni!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!