Ennyivel gyorsabb elérni a Legendet az új rendszerben

Ennyivel gyorsabb elérni a Legendet az új rendszerben

A Rank 5 emelet bevezetése érezhetően megkönnyítette az utat a Legendig.

Immáron több mint két hónapja annak, hogy a Blizzard némileg változtatott a Ranked játékmódon: Rank 5-ön, Rank 10-en és Rank 15-ön is bevezette az emeleteket, vagyis ha elérjük ezeket a szinteket, már nem eshetünk vissza.

Élesek a nerfek, de váratlan újítást is kaptunk - Minden változás egy helyen

Megérkezett a legújabb Hearthstone patch, mely az előzetesen bejelentett újdonságok mellett mást is tartogatott.

A változtatás nemcsak a kísérletezőkedvet növelte, hanem némileg az előrejutást is könnyebbé tette, hiszen több vereség fér bele - feltéve persze, hogy azokat éppen az emeleteknél szerezzük, hiszen így nem bukunk velük semmit. Közvetett előnye még az új rendszernek, hogy arányaiban több a "gyengébb" játékos a magasabb rankon, illetve hogy az emeletek közelében nagyobb eséllyel kerülünk össze gyengébb vagy "móka" paklikkal.

De pontosan mennyivel gyorsabb elérni a Legendet? Ezt számolta ki nemrég az egyik játékos, aki megnézte, hogy Rank 5-től Legendig mennyi mérkőzésre van szükség a győzelmi aránytól függően. Az alábbi eredmények jöttek ki:

Győzelmi arány / Meccsek száma a Legendig (most) / Meccsek száma a Legendig (régen)

Jól látható, hogy leginkább 55% alatt szembetűnő a különbség a két rendszer között, ennél magasabb győzelmi aránynál már jóval kisebb a differencia, ami érthető, hiszen ekkor kevésbé érintenek bennünket az emeleteknél bekövetkező vereségek.

Érdekességként megemlíthető még, hogy bár - leginkább elméletben - eddig is lehetséges volt 50% alatti winrate-tel Legendig jutni, most ez is "könnyebbé" vált valamelyest, hiszen egy ponton túl most már nem hátráltatnak bennünket a vereségek. Extrém példa: kikapunk 225-ször Rank 5-ön, majd 25 meccset megnyerünk és eljutunk Legendig - ebben az esetben mindössze 10%-os winrate-tel jártunk sikerrel. Erősen sarkított eset, ám a korábbi szisztémában igazán fel sem merülhetett volna hasonló.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!