Ha gyengesége nem lenne elég, Azir még bugos is

Ha gyengesége nem lenne elég, Azir még bugos is

A shurimai uralkodó amúgy sem jeleskedik sok szerepléssel mostanság, ám a gyengítéseken kívül egy igen idegesítő bugnak is köszönhető, ami a katonáit érinti.

A 7.9-es patch óta, ami a legújabb, az amúgy sem túl nagy népszerűségnek örvendő Azir újabb csapást kapott a játékban, sajnos nem direkt, ugyanis egy hibáról beszélünk. 

Mint az a videón is látható, a hiba, vagy bug a W képességét, vagyis a katonák támadását érinti leginkább. Többszöri alkalommal is hiába megy végbe a támadási animáció, a sebzés valahol elmarad és nem azért mert Thresh ennyire tankos lenne. Ráadásul egyelőre úgy tűnik, hogy a hiba véletlenszerű, azaz nem reprodukálható biztossággal és mint olyan nehéz így megvizsgálni a pontos kiváltó okát, hogy aztán azt kijavítsák. Ez persze nagyon frusztráló lehet, amikor pont a kritikus pillanatban nem megy ki a sebzés és már csak egy ütésre lenne szükségünk, ami azt is jelenti egyben, hogy xp-től és aranytól esünk el, mikor a gyilkosság nekünk járna. Persze olyan is előfordul, hogy egyszerűen nem működik maga a támadás sem, jól látható, hogy Yasuo pajzsa meg se moccan, hiába találja el a katona.

Ki tudja hány olyan eset történt már, ahol egy Azir játékos megdolgozott egy gyilkosságért de végül nem kapta meg azt. Persze lehet erre azt mondani, hogy semmiség, de van, hogy egy alaptámadáson vagy egy kulcsfontosságú killen megy el a játék, illetve amíg ez a hiba nincs javítva, még ha valahogy életképessé is tennék a karaktert kompetitív szinten, ilyen formában biztos, hogy egy csapat se nyúlna hozzá, mert túl nagy random faktor, remakelni pedig nem lehet minden egyes elrontott alaptámadás után. Ez egyben azt is jelenti, hogy jelenlegi formájában, amíg ezt egy hot fixel, vagy akár a következő patch-el nem javítják, nem tanácsos vele játszani, mert indokolatlan hátrányba helyezhetjük magunkat.

UPDATE: az időközben kiadott hotfix már tartalmazza az Azir bugfixet is, ez a Sejuani nerfekkel együtt jött ki, úgyhogy a hiba már elhárult!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!