Trollkodó férfiak voltak a kitiltott transznemű játékosok

Trollkodó férfiak voltak a kitiltott transznemű játékosok

Felfedték az igazságot, de az ESL elhatározta magát a változtatás mellett.

Nem rég számoltunk be egy csapat transznemű játékos kálváriájáról az ESL adminjaival, akik kitiltották az olasz ötöst versenyükről arra hivatkozva, hogy férfiak nem vehetnek részt a nőknek kiírt bajnokságon. Most viszont újabb fordulat következett be a történetben, hiszen kiderült hogy a "játékosok" hazudtak az egésszel kapcsolatban!

Transgender játékosokat zártak ki egy női ESL kupáról

Aioween | 17/05/06 16:58 A transgenderekből álló csapatot kizártak egy nőknek szóló online CS:GO versenyről, miután az ESL szerint csaltak a nemüket illetően, ezért a büntetés. Sly Buehl Rigillio, a csapat olasz kapitánya szerint 10 éves kora óta gamer. "Mindig is sokat segítettek a játékok abban, hogy elviseljem az önkifejezés hiányának a terhét.

Mint kiderült, az olasz "csapatkapitány" Sly Buehl Rigilio azért kereste fel a BuzzFeed-et múlthéten, mert a haverokkal hetek óta azon agyaltak, hogyan kerülhetnének ki az oldalra valamilyen kamuhírrel. A következő nyilatkozatot tette az Infowars oldalának:

Úgy döntöttünk, hogy egy transznemű csapatnak tettetjük magunkat és próbáltuk annyira nevetségessé tenni a dolgot, amennyire csak lehet: parókákat és női ruhákat vettünk fel a fényképekhez. Tudtuk, hogy visszautasítanak minket a versenyen való részvételtől. Amikor ez meg is történt rögtön küldtem egy e-mailt a BuzzFeednek, hogy írjanak róla és besétáljanak a csapdánkba. 

Attól függetlenül, hogy ez a történet tehát ordas nagy kamu volt és csak feltűnési viszketegség inspirálta, az ESL elhatározása mit sem változott! Továbbra is szeretnék megoldani egy új szabályozással a problémát, hogy a jövőben ne történhessen hasonló kellemetlenség ha esetleg egy valódi transznemű csapat szeretne részt venni valamelyik versenyükön. Ezt örömmel halljuk, hiszen ez egy fontos kérdés mind a játékosokra, mind a rendezvényekre nézve, hiszen az e-sport fejlődése érdekében minél több ember számára kell megadni a lehetőséget, hogy a közösség tisztes és egyenlő tagja lehessen mind nézőként, mind játékosként.

Illetve ez az eset, trollkodás ide vagy oda, remek figyelemfelkeltés volt egy olyan problémára, mely nem csak az e-sportban, hanem az élet más területein is kérdéseket vet fel, ezért kíváncsian várjuk, hogy az ESL milyen szabályokkal kíván segíteni a jelenleg perifériára szorított játékosokon.

Persze ez korántsem lesz egyszerű, hiszen a témában előzőleg írt cikkünkben feltett kérdés továbbra is fejtörést okozhat a szabályhozóknak: Hol kell meghúzni a határt azzal kapcsolatban, hogy egy szabály valakit még transzneműnek tartson vagy már nem? Lehet-e bemondásos alapon bárki résztvevője bármilyen versenynek vagy esetleg valamilyen bizonyításra alkalmas okiratot kelljen felmutatni?

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!