Új fajta sárkánnyal bővülhet az Idézők szurdoka

Új fajta sárkánnyal bővülhet az Idézők szurdoka

Jelenleg négy elemi sárkány van a játékban, plusz az ősi, ez hamarosan akár öt plusz egyre is változhat a Riot Games tervei alapján.

A Riot Games League of Legends fórumán közzétett poszt alapján egy újabb elemi sárkányt kaphatunk a játékba hamarosan. Egyelőre még nem tudni, hogy ez pontosan milyen sárkány is lesz, viszont a Riot kikérte a közösség véleményét, hogy ők mit látnának szívesen. Ez persze nem azt jelenti, hogy teljesen tanácstalanok lennének, a fejlesztő gárdának elvileg már vannak elképzelései az új sárkányt illetően, de több szem többet lát alapon, bárkinek lehet egy nagyon jó ötlete a világon.

Az erdő barátja egyben a győzelmek barátja is

Ivern nem csak a dzsungel szörnyeivel, hanem a Victory vagy Győzelem felirattal is nagyon jóban van, jelenleg a hősök közül ő találkozik ezzel a leggyakrabban.

Egy új sárkányt kitalálni persze nem nehéz, de olyannak kell lennie, ami minden téren beilleszkedik a játékba, legyen szó az adott hatásról, a megnevezéséről, kinézetéről és így azért már nem olyan egyszerű a dolog. Az új sárkánynak a már meglévőkhöz is illeszkednie kell tematikában, szóval akármi nem jöhet szóba. Egy szivárványt okádó sárkány például nem biztos, hogy igazán beleillik a képbe. A mostani sárkányok a négy alap elemre épülnek, hiszen van egy pokoli sárkány/infernal drake, ami a tüzet jelképezi, hegysárkány/mountain drake, ami a földet képviseli, egy óceán sárkány/ocean drake, amit a vizet és végül a sokak által talán legkevésbé értékelt szélsárkány/wind dragon, ami a levegőt hozza el az Idézők szurdokába.

Ezen a téren nagyon újat alkotni nem lehet, hiszen egy új elem nem fog megjelenni a semmiből, ami esetleg még szóba jöhet az a villám, vagyis egy vihar sárkány. A másik opció a játékban már amúgy is jelen lévő "elem", vagyis egy üresség/void sárkány. Egy kicsit lehet, hogy elütne a többi gyíktól, a játék hátterébe viszont abszolút beleillene, mivel elég gyakori eleme a LoL-nak, elég csak Kassadinra gondolni, vagy akár Kha'Zix-ra, esetleg Malzaharra. Ez persze még mindig felveti az adott előny kérdését, hiszen annak is szinkronban kell lennie a sárkány témájával, valamint nagyjából egy erősávban kell lennie a többi sárkánnyal.

Ötletek már vannak ilyen téren, passzív aranyat adó sárkány például, csak ezt elég nehéz kiegyensúlyozni, mert több arany több tárgyat jelenthet és ha elsőként egy ilyen jelenik meg, amelyik csapat megszerzi korán, az hatalmas előnyhöz juthat idővel. Igaz, ha visszaemlékszünk, a régi sárkány is csak aranyat adott anno, nem voltak elemek, sem az 5 jelzős rendszer előtte. A másik lehetőség lehet egy toronyvédő erősítés több torony esetén, ez akár az újonnan megjelent szurdok hírnökére is válasz lehet. A lehetőségek persze szinte végtelenek ilyen téren, a különböző jellemzők összeegyeztetése az igazán nagy feladat.

Ha van ötletetek a témában és szeretnétek ezt megosztani a Riot Games-el, akkor azt ezen a fórumon tehetitek meg.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.