DreamHack Senior:

DreamHack Senior: "Nem csak a 20 éveseké a világ"

Az idősebb gamerek mellett a kiskorúak a másik célközönség.

A DreamHack beindult idén: nemrég zajlott le az austini és toursi versenyük, már is bejelentették a soron következőt, a DreamHack Summert. Ezt a hagyományoknak megfelelően a svéd Jönköping városában rendezik, azonban az idei különlegességét az adja, hogy az idősebb korosztályt is szeretnék megfogni külön versennyel. Nézzük mit terveznek!

Szépen csillog az az ezüst: 2. lett a HellRaisers a DH Tours-on!

Hodi | 17/05/09 10:54 Ahogy arról már beszámoltunk, a HellRaisers két mapon (Cobblestone 16-14, Cache 16-7) legyőzte a Na'Vi-t búcsúztató Misfits együttesét, így tavalyi menetelésükhöz hasonlóan 2017-ben is döntőbe jutottak a DH francia állomásán. Ezek után DeadFox-ék érdeklődése a másik elődöntő felé fordulhatott, amelyet a hazai földön játszó G2, valamint a NiKo távozása után ropz-zal erősítő mousesports vívott egymással.

Összesen négy bajnokságot rendeznek: női, junior, senior és mindenki számára nyílt versenyek lesznek. Ez azt jelenti, hogy most bárki bizonyíthatja tehetségét elszeparálva, ezzel izgalmasabbá téve a versenyt, hiszen a junior kategóriában 18 éven aluliak vehetnek részt, míg a senioron 30 év felettiek. A verseny egyébként BYOC kupa lesz, azaz mindenki a saját gépét kell vigye vagy bérelhet egyet a helyszínen.

Az érdekességet ez a két, kor alapú verseny adja, hiszen a szervezők arra kíváncsiak, hogy van-e igény külön versenyekre, illetve mi sül ki abból, hogyha valódi veteránok összecsapnak egymással egy kupáért, miközben a jövőt jelentő fiatalok egy másikért játszhatnak. Szeretnének új tehetségeknek lehetőséget adni, de nem szeretnének megfeledkezni az idősebb korosztályról sem, akik esetleg nem foglalkoznak a játékkal mindennap a munka és a család mellett, hogy egy kicsit átélhessék azt az élményt, amit jelenleg a 30 alatti korosztály ér el profi e-sportolóként.

Kategóriánként 64 csapat nevezhet be a 15 000 svéd koronát és tárgyi nyereményeket felsorakoztató versenyekre, melyeket június 17-20. között rendez a DreamHack. Ráadásul nem csak CS:GO, hanem egyéb versenyek is lesznek, többek között LoL, Overwatch, Rocket League és Quake, úgyhogy kíváncsian várjuk mi sül ki ebből a szinte minden érdeklődést lefedő e-sport hétvégéből!

A regisztráció még nem nyílt meg, de is hamarosan megtörténik. Erről bővebb információt ezen az oldalon találtok.

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!