A Team Spirit is nyit az utánpótlás felé

A csapatok már nagy része rendelkezik második számú csapattal, hozzájuk csatlakozik a Team Spirit.

Ahogy a többi sportban is, így az e-sportban is égető szükség van a fiatalabb generációra, akik aztán át tudják venni az előző generáció helyét. Az utánpótlás nevelés fontosságát egyre jobban kezdik felismerni a nagyobb csapatok, organizációk, sőt akár még külső cégek is.

Fiatalok figyelem, indul az utánpótlás-nevelő hullám CS:GO-ban!

A brazil Games Academy után immár a fnatic is elindította saját akadémiai projektjét.

Módszereikben pedig nincs hiány, hiszen nemrég a Kajaani Egyetem és a Vuokatti Ruka Sport Akadémia jelentett be egy finnországi nyári akadémiát. Viszonylag gyakrabban alkalmazott módszer a nagyobb organizációktól a tehetséges csapatok felkarolása. A Fnatic után így tett többek között a North, a Tricked, a CLG, a Space Soldiers, az EnVyUs és a PENTA, hozzájuk csatlakozott az orosz Team Spirit.

 A Team Spirit egy az egyben felkarolta a kisebb versenyeken induló 1337 csapatát, akik mostantól Team Spirit Academy néven szállnak versenybe, a cél pedig a CIS Minorra való kvalifikáció. A csapat felállását így BAS, 1uke, rommi, fenya és NickelBlack alkotja, akikhez csatlakozik Iksou mint coach.

A Team Spirit célja nem különbözik a többi akadémia csapatot indítótól, ők is a fiatal tehetségek megsegítésén szeretnének fáradozni és abban reménykednek, hogy az általuk felkarolt tehetségek sikeresen beléphetnek a profi játékosok közösségébe. A legfontosabb segítség a szervezet részéről pedig az, hogy stabil környezetet teremtenek a fiataloknak, hogy ne azon kelljen agyalniuk, hogy miből vesznek holnap kenyeret, hanem a fejlődésen és az eredményeken.

Mit szóltok hozzá, szerintetek képesek lesznek komolyabb sikereket elérni?

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!