VIDEÓ: Ezért lett Coldzera az IEM Sydney MVP-je

VIDEÓ: Ezért lett Coldzera az IEM Sydney MVP-je

Az SK Gaming és a FaZe Clan vívta az IEM Sydney döntőjét, a tavalyi év legjobbjának választott brazil pedig ismét régi fényében csillogott!

Nyolc csapat (Astralis, FaZe, SK Gaming, North, OpTic, Chiefs, Renegades, ViCi) versengett a 100.000 dolláros fődíjért a május 3-7 között rendezett IEM Sydney keretein belül. Voltak masszív meglepetések, mint a hazai földön játszó Chiefs győzelme a North ellen, de kaptunk egy újabb fejezetet az Astralis - FaZe csatából is, némi gla1ve - karrigan odamondogatással fűszerezve. A döntőbe a világelsőt búcsúztató FaZe mellett az OpTic-on átgázoló SK Gaming jutott, a BO5 finálé tehát elhozta nekünk a coldzera - NiKo párharcot. Lássuk a menüt!

Hideg Előétel - Train

Az Astralis felemelkedéséig a brazilok voltak a legjobb vonatos csapat, 17 meccses veretlenségi sorozattal - coldzera ivy-n játszott taktikájára pedig nemrég mixwell is kitért egy interjúban. 12 kört hoztak CT-ből FalleN-ék, a maradék négyet pedig mellé tették T-ben, 16-12-re nyerve a FaZe által pickelt mapot. Felps remekelt (29-20), míg KioShiMa játéka problémás volt (14-24).

Leves - Cache

A kissé radioaktívra sikeredett leves is az SK-nak ízlett jobban - ezúttal terroristaként indítottak TACO-ék és 11 támadást sikeresen végre is hajtottak. Védőoldalon sem remegett meg a kezük, 16-7-re, viszonylag könnyedén elhozták ezt a pályát is. Feltűnő volt a két AWP-s közti különbség: míg FalleN 24-15-tel zárt, Allu elővette BOT énjét (8-19).

Meleg Előétel - Inferno

Az ukrán leves után olasz fogás következett, rain pedig szépen habzsolt belőle (27-11-es K/D) - kell is neki, fejlődő szervezet még. Precízen kivitelezett offenzívákat indított karrigan legénysége, 10-5-tel fordulhattak CT-be - végül 16-12-es gőzelemmel jelezték, hogy nem kívánnak söprés áldozatai lenni.

Főétel - Overpass

2-1-re szépített tehát a FaZe, Overpass-on volt a sor. Ez a map egy sokáig emlékezetes csatát hozott, ezzel kiérdemelve a Főétel jelzőt - egymás után hozták a csapatok a force köröket, az izgalom a tetőfokára hágott. Ehhez nem is kell különösebb kommentár:

A pályát 16-11-re behúzta az SK, így 3-1-es összesítéssel övék lett a trófea - a cs_summit után zsinórban a második. MVP-nek “természetesen” coldzerát választották, aki végig kiegyensúlyozottan teljesített a fináléban - egyszer sem maradt 20 frag alatt a négyfogásos menü alatt. Természetesen válogatás is készült legszebb megmozdulásairól, ezt alább tekinthetitek meg.

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!