Drámaian kínos meccsen nyert a TSM a G2 ellen - MSI, 3. nap

Drámaian kínos meccsen nyert a TSM a G2 ellen - MSI, 3. nap

Már megint EU, már megint az 1 AA-s Nexus. Egyszerre volt drámai és kínos a G2 és a TSM meccse.

Lezajlott az MSI main stage 3. napja is, lényegében a papírformának megfelelően: az SKT agyonvert mindenkit, a többiek meg körbeverték egymást, félidőnél úgy nézett ki a tabella, hogy SKT 5-0, minden más csapat 2-3. Azért kaptunk felejthetetlen pillanatokat is bőven a harmadik játéknapról, nézzük, mik történtek!

G2 0-1 TSM

Ez valami funmeccsnek is elment volna, hihetetlen, mit játszott egymás ellen az európai és amerikai bajnok. A G2 úgy tűnik, hogy csak az EU LCS-re van kalibrálva, nemzetközi csapatok ellen továbbra se megy neki igazán, míg a TSM... csak TSM. Svenskeren jól kezdett Elise-szel, néhány korai killt követően szép lassan felépített magának egy tetemes előnyt a TSM, hogy aztán a 30. percre már nyugodtan tudjanak baronozni, majd elhozták az Eldert is. 10k arany hátrányból küzdött a G2, de tartották magukat (vagy inkább Bjergsenék nem tudták befejezni?). Aztán találtak egy baront és visszajöttek a meccsbe, 45 perc után már nem nagyon számít az aranykülönbség. Aztán jött az epic call: a TSM elment megint az Elder Drake-ért, a G2 pedig gondolt egyet, és a csapat fele nekiállt lebontani a bázisukat, míg a másik fele próbálta meggátolni, hogy haza teleportálhassanak Wildturtle-ék. Nagyjából egy autoattack kellett volna a G2-nak a győzelemhez, kísértetiesen hasonlított a FNC és az OMG 2014-es vb meccsére: 

3 évvel később, ez most így nézett ki:

SKT 1-0 FW

Egy nem túl izgalmas meccs, 30 perc alatt mindössze 5 kill volt, de eközben a mapot végig uralta az SKT, illetve farmban és objective-ben is megverte a tajvani gárdát. Aztán a végén 2 csapatharc és már vége is volt.

GAM 1-0 WE

Levi egy állat, de tényleg. Az elejétől a végéig uralta a pályát a kínai bajnok ellen, de nem csak ő, az egész csapat remekül játszott, a WE olyan volt, mintha az öltözőben maradtak volna. Ennek a csapatnak továbbra is 100% a first blood rátája az egész MSI-n, nagyon jók a játék korai szakaszában. Kíváncsian várjuk, ott lesznek-e a vb-n. Vagy, hogy Levi-t elviszi-e egy nagyobb régió csapata.

G2 1-0 FW

Ez megint nem a tajvaniak napja volt, a G2 gyorsan elverte őket, majdnem hibátlan játékot produkálva. 25 percnél már majdnem 20.000 arany volt Perkzék előnye, ez nem az a Flash Wolves, akit pár hónapja az IEM Katowice döntőjében láthattunk. Ki kell emelni Expect Shenjét, aki nagyon megverte MMD Kledjét topon. A G2 eddigi legmagabiztosabb és dominánsabb játékát produkálta, nem tűnnek rossznak, de lehet, hogy a TSM elleni bukta még sokba fog nekik kerülni.

GAM 0-1 SKT

Peanut edzőmeccs.

14 kill 12 perc alatt: a GAM-nak erős Peanut allergiája van

Peanut egymaga elintézte a vietnami csapatot.

TSM 0-1 WE

Visszavágtak a kínaiak Hauntzeréknek az előző vereségért, de eléggé nyögvenyelős meccs volt. Úgy tűnik, se a TSM, se a WE nem tud előnyből játszani és kihasználni azt, ez pedig majd 40 percnyi szenvedést hozott. Végül 957 Fizze topon a végére sokkal meghatározóbb lett, mint Hauntzer Galioja, ez pedig nagyjából el is döntötte a meccset.

Az összes meccs legfontosabb pillanatait visszanézhetitek itt:

Na de nézzük, hogy áll a tabella!

  1. SKT 6-0
  2. G2, WE 3-3
  3. TSM, GAM, FW 2-4

Három forduló után (kettő van még) az SKT továbbjutása már biztos, még ha innen el is buknak mindent (nem fognak). A többi viszont giganagy kérdőjel. Ha a GAM megint megveri a TSM-et és esetleg még a G2-t is, akkor tuti a továbbjutás, ők már játszottak oda-vissza az SKT ellen. De ez kábé elmondható bármelyik csapatról, nehéz lenne jóslásokba bocsátkozni. Azon se lennénk meglepve, ha a végén a G2 és a TSM maradna hoppon (az első 4 megy majd a playoffba). Mindenesetre, jó eséllyel lehet számítani pár tie-breakerre, de az nagyjából már most borítékolható, hogy az SKT elhozza ezt az MSI trófeát is, amivel zsinórban két éve lesznek veretlenek minden egyes nemzetközi versenyen, ahol elindultak.

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!