A Blizzard vezérigazgatója elmondta, hogy miért hisz ennyire az OW League-ben

A Blizzard vezérigazgatója elmondta, hogy miért hisz ennyire az OW League-ben

Mi van ha a Blizzard tudja mit csinál? Belegondoltatok már abba, hogyha minden bejön amit mondanak az milyen hatalmas előrelépés?

Volt itt már találgatás a közösségben, két NFL csapat megerősítette, hogy ott lesz az induló ligában és a Blizzard egy állásfoglalást is közzétette az Overwatch League-el kapcsolatban. Most az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick is megszólalt az üggyel kapcsolatban. Először bevezetésképpen elmondta, hogy neki mit jelent hosszú távon az Overwatch League:

"Nagyon izgatottak vagyunk az induló bajnoksággal kapcsolatban. Hiszünk abban, hogy ha figyelünk a játékosokra és jutalmazzuk őket, akkor a profi játékosok példaképként szolgálhatnak majd nekik és ők fogják inspirálni majd a 21. század e-versenyzőit. A versenysorozat, aminek most tesszük le az alapköveit, szponzorokat, hirdetőket, közvetítési bevételeket, jegyeladást és nem utolsósorban kivételes nézői élményt fog teremteni. Az MLG-vel karöltve létrehozzuk az első igazán globális csatornát, az e-sport ESPN-jét."

Ezután azért kibújt belőle az üzletember és elmondta azt, hogy milyen számok vannak most a sportközvetítésekben és persze arról is szót ejtett, hogy ő mit vár el az induló sorozattól. Meg kell mondjam én nem látom az egészet ilyen optimistán:

"Hogy kontextusba helyezzük az Overwatch League-et meg kell vizsgálnunk a hagyományos sportokat. Ma nagyjából 240 millió embert érdekel az NFL és ők együtt évente 7 milliárd órányi nézettséget generálnak. Ezek a számok 12 milliárd dollár bevételt termelnek, amiben benne vannak a 6 milliárd dollár értékű közvetítési jogok is. Az NBA emellett 75 millió ember számára vonzó, akik nagyjából 2 milliárd órát töltenek a képernyők előtt. Ez így összesen 5 milliárd dollárt termel, amiből a közvetítési jogok 1,8 milliárd dollárt érnek. Az e-sportokat már most több száz millión nézik, sőt a legtöbben közülük játszanak is velük. Hiszek benne, hogy hasonló körülményeket tudunk teremteni itt is, mint az NFL-ben és az NBA-ben."

Végül arról is beszélt, hogy milyen hirdetésekre gondolt akkor, amikor ilyen durván magasra pozícionálta az induló versenysorozatot:

"A közvetítéseinket kombinálni fogjuk egyedi hirdetési megoldásokkal, ami olyan lehetőségeket biztosít majd a cégeknek, amit eddig sehol nem kaptak meg, az biztos, hogy ilyen rendszert az e-sport világában még nem lehetett látni. A játékainkkal világszerte 400 millió ember játszik, ebből kifolyólag azt kell, hogy mondjam, megvan a potenciál a közvetítéseinkben, hogy szignifikáns bevételt generáljanak a reklámok."

Még mindig kicsit kétkedő vagyok az egésszel kapcsolatban és egyszerűen a józan eszem nem akarja elfogadni ezt az egészet. De most már van egy hátsó halk kis gondolatom, hogy "Ez a Blizzard, a legnagyobb játékkiadó a világon, az nem létezik, hogy ennyire vakok! Lehet, hogy nekik van igazuk?". Az biztos, hogy én örülnék a legjobban, ha Kotick-nak igaza lenne, mert az annyit jelentene, hogy az e-sport egy akkorát ugrik előre, amire senki nem számított még legalább 2 évig. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!