"Egy percre se gondoljátok, hogy ti vagytok a legjobbak!" - Honnan jött Dupreeh?

Dupreeh beszélt egy picit arról, hogy honnan indult és mi az, ami még mindig hajtja előre.

Peter „dupreeh” Rothmann a világ egyik legjobb entry-frag játékosa és egyike azon kevés e-sportolóknak, akik olyan csapatban vannak, ami nem nagy befektetők tulajdonában van. Az Astralis és 24 éves játékosa az utóbbi időben szinte mindent megnyert. Behúzták az IEM Katowice versenyt márciusban, az ELEAGUE Major tornát januárban és az ECS döntőt is decemberben. De higgyétek el, a sikerhez nagyon hosszú út vezetett.

12 éves volt, amikor először találkozott a CS-vel és csak akkor tudott játszani, amikor a bátyja nem volt otthon. Ezen kívül tagja volt egy ifjúsági csoportnak, ahol néha-néha előfordult, hogy a foglalkozásokon a CS került terítékre.

„Gyerekként Dániában egy nagy csomó dolgot csináltunk együtt, például a számítógépes játékokat. A gond csak az volt, hogy nem volt annyi gép, amennyien játszani akartunk. De egy-egy alkalommal mindenkinek jutott fél óra. Nem is kell mondanom, de mindig én voltam a legjobb.”

De akkor még nem ötlött fel a gondolat, hogy ebből akár karriert is lehet csinálni. De ha valamikor fel is merült volna, akkor sem az lett volna a fontos.

„Soha nem hittem, hogy ebből akár meg is lehetne élni. Igazából nem is nagyon érdekelt ez az oldala. Annyi volt a lényeg, hogy jól érezzem magam a haverokkal és csak azért akartam egyre jobb és jobb lenni, hogy felvághassak előttük. Akkor ez az egész csak egy hobbi volt, ami idővel kicsit erősebbé vált, de még mindig csak időtöltés maradt.”

Ezután Dupreeh azért elkezdte komolyabban venni a dolgokat. Folyamatosan nézte a versenyeket és próbálta ellesni a mesterfogásokat. Akkoriban volt már egy csapata, de igazából mindig akkor gyakoroltak, amikor mindenki ráért, ami egy elég hektikus beosztást jelentett. Ez mára azért bőven megváltozott.

„Ma már sokkal strukturáltabban fogjuk fel a dolgokat. A csapatnál van edző, pszichológus, fizikai gyakorlatok, dietétikai tanácsok és egy teljesen profi szervezet. De lehet bármennyire is szervezett az életünk, a végén akkor is az egyéni teljesítmény a legfontosabb. Az én legnagyobb motivációm, hogy minden nap meg kell küzdenem azért, hogy a legjobb maradjak.”

Tehát a fiatal dán srácból, aki hobbiból alázott mindenkit a haveri körben, egy komoly profi sportoló lett. Itt pedig most szándékosan használom ezt a kifejezést az e-sportoló helyett, mert az a munkamennyiség, amit ő a játékba beletesz, az már bőven megfelel egy olyan atléta edzés mennyiségének, aki mondjuk az olimpiára készül. Lássuk mik az utolsó gondolatai és tanácsai a CS világgal kapcsolatban:

„Az a csata, amit minden nap megvívok tett azzá, aki vagyok. Ha a legjobb akarsz lenni, akkor a nap minden percében ez kell, hogy motiváljon és ezt a csatát soha nem lehet igazán megnyerni, de harcolni kell minden egyes nap. Szóval tanuljatok a hibáitokból, fejlődjetek folyamatosan és soha ne gondoljátok azt, egy percre se, hogy ti vagytok a legjobbak.”

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!