A franciák törvényben szabályozzák az e-sportot

Megkötéseket szabtak a profi játékosok szerződéseire.

Nem újdonság, hogy a komolyabb e-sport kultúrával rendelkező országokban igyekeznek minél biztosabb alapokat teremteni az iparágnak és az egész közegnek: hasonlónak lehetünk most szemtanúi Franciaországban, ahol törvényi szabályozás alá került a kompetitív videojáték.

Első körben definiálták, hogy ki számít profi e-sportolónak Franciaországban: az, aki a Digitális Minisztérium által elismert szervezet szárnyai alatt játszik videojátékokkal, ezért pedig fizetést kap.

Szabályozták a szerződéseket is. Az új törvény szerint legalább 12 hónapos, legfeljebb 5 éves megállapodásokat köthetnek a szervezetek és a játékosok. Kikötötték emellett azt is, hogy 12 év alattiak nem indulhatnak pénzdíjas versenyen.

Európában korábban még nem volt példa arra, hogy törvényi szinten is szabályozzák az e-sportot, így nem kizárt, hogy a franciáknak hamarosan követőik is lesznek az ilyen téren fejlesztett országok közül.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.