Statisztikák alapján eddig Peanut az MSI MVP-je

Statisztikák alapján eddig Peanut az MSI MVP-je

Túl vagyunk a csoportkörökön és már csak 4 csapat maradt versenyben. Nézzük kik teljesítettek eddig a legjobban Rio-ban!

A múlt hétvégén az utolsó csoportkörökön belül mérkőzéseket is lejátszották a csapatok, ahol elbúcsúztunk a TSM-től, valamint a Gigabye Marines-től, a többiek pedig május 19-étől küzdenek tovább. Rengeteg látványos mérkőzést szolgáltattak nekünk a csapatok és bár a meccsket Nexusra játsszák, azért az egyéni teljesítmény is sokat számít. Lássuk, ki hogyan teljesített egyénileg.

Az SKT se verhetetlen, ma eldől, kik mennek a playoffba - MSI, 4. nap összefoglaló

Hodi | 17/05/14 19:07 Utolsó napjához érkezett az MSI main stage csoportköre, de mielőtt nagyon belemennénk a mai tippversenybe, lássuk, hogy mit hozott a negyedik játéknap! Ledöntötték lábáról az óriást, egyébként full körbeverte egymást megint mindenki. Összefoglaló. Xiye LeBlanc-kal sokkal többet tudott roamolni és segíteni a csapattársaknak, mint Perkz Ryze-a, amivel jelentős előnyhöz juttatta az ösvényeket.

Azon talán nem lepődünk meg, hogy sok helyen statokban az SKT vezet, legalábbis ha az egyéni teljesítményeket nézzük mindenképp. Peanut elég sok jó számo szedett össze. A legtöbb gyilkosság az ő nevéhez fűződik a tornán, szám szerint 52. Második helyen szintén egy dzsungeles áll, az azóta már kiesett Gigabyte Marines-ban játszó Levi 46-al. Faker csak a harmadik helyre futott be 42-vel. 

Legkevesebb halál terén Zero vezet, de ez csalóka, mivel a Team WE supportja csak egy meccset játszott. Az viszont már sokkal látványosabb, hogy Maple 11 meccs alatt összesen 16-szor halt csak meg. Xiye és az alkalmanként alulteljesítő Expect is ennyiszer haltak meg. A legtöbb halállal rendelkező három dobógós Optimus és Stark 45-el 10 mérkőzés alatt, de elnézve a Gigabyte Marines stílusát egyáltalán nem meglepő. Harmadik helyre még befért Svenskeren a maga 41 halálával.

KDA terén Peanut osztozkodik Maple-el, mindketten 6,1-es statot hoztak. Érdekes mert alapvetően más stílusuk van, Peanut sokat gyilkol, Maple pedig keveset hal. Harmadik helyen az a xiye áll, aki összecsukta Faker-t miden egy Lucian-nel. 

Csapat szinten nézve a mezőnyt, a legrövidebb meccsei a GAM-nak voltak, 33,5 percet játszottak átlagosan, míg az SKT 33,6 perccel vannak a második helyen, tőlük pedig alig lemaradva 33,8-al a Team WE áll. A leghosszabb meccseket a TSM játszotta, ők átlagban 39,6 percet töltöttek a színpadon. Legalább kompenzáltak a meccsek hosszúságával, ha már a csoportkörökből nem jutottak ki.

Érdekes módon az abszolút első helyen álló SKT helyez el a legkevesebb őrszemet a pályán, percenként 3,25-öt, a Flash Wolves, egyike azon csapatoknak, akik megverték már az SKT-t, pedig a legtöbbet, percenként 4,27-et. Másik oldalról nézve a legtöbb őrszemet a Gigabyte Marines írtotta ki, percenként 1,55-öt, a rálátás megtagadására pedig a G2 Esports fordít a legkevesebbet, ők percenként csak 1,26-ot találnak meg a pályán.

A sárkányokat a legnagyobb százalékban az SKT tudhatta magáénak, vagyis az esetek 78%-ban, legritkábban pedig a G2, a felbukkanásuk mindössze 30%-ban.

Mint az már kideült, az SKT, a FW, a G2 és a WE maradt már csak versenyben, ők péntektől kezdve küzdenek meg egymással, a döntő pedig vasárnap, azaz május 21-én lesz este 8-tól.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.