ESL ONE Köln: visszamondta kvalifikációs meghívását a Gambit!

ESL ONE Köln: visszamondta kvalifikációs meghívását a Gambit!

Zeus Twitteren jelentette be a visszalépést.

Vasárnap fény derült az ESL One Cologne mind a 12 meghívott csapatára, egy nappal később – hétfőn – pedig a zárt kvalifikációkra invitáltak névsorára is. Sokan nem tetszésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a világ 9. legjobb csapatának tartott Gambitet nem a főtáblára, hanem a zárt kvalifikációra hívták meg, de ezután úgy tűnik mindegy is lett volna.

ESL One Köln: fény derült az utolsó két meghívott csapatra is!

Az OpTic és a mousesports is meghívást kapott az ESL One Kölnre.

A nyílt selejtezőkön bejutott csapatokkal egészült volna ki a zárt kvalifikáció teljes mezőnye, ezután pedig május 20-21. között küzdöttek volna meg a két európai hely egyikéért. Az egyik résztvevő a meglepetésre lemaradó Gambit lett volna, azonban az ő sorsuk miatt már nem kell aggódni: visszamondták a részvételt!

Tegnap éjjel jelentette be a kazah csapat kapitánya, Zeus, hogy csapatával nem kívánnak részt venni a tornán „ütemezési problémák” miatt. Zeus Facebook és Twitter posztjait – ahol ezt közölte – azóta törölték. Az ESL reakcióideje alapján nem sokat gondolkoztak azon, hogy ki érkezzen a helyükre: a Tricked kapott lehetőséget a selejtezőben AdreN-ék helyett.

Most már biztosra vehető, hogy a Gambit nem vesz részt a Németországban zajló 250 ezer dollár összedíjazású tornán, de még a kvalifikációkon sem. A Zeus által indokként felhozott probléma mögött nagy valószínűséggel a július 16-23 között megrendezendő Major áll, ahol legendaként alanyi jogon kvalifikálták magukat.

Bár tény, hogy nem szívlelik túlzottan az ESL-t sem egy ideje, mivel ismeretlen okok miatt a tavalyi kölni Major óta egyetlen ESL ONE vagy Intel Extreme Masters versenyre sem hívták meg őket. Egy másik probléma, hogy sajnos a rajongók jogosan félhettek az ilyesfajta bejelentésektől. Az Astralis már a verseny bejelentésekor nemet mondott a kölni részvételre a Major címvédésre való tekintettel - és az, hogy a Gambit is csatlakozik azok sorába, akik fontosabbnak tartják a PGL Majort, mint a kölni versenyt -, egy abszolút logikus döntés a csapat részéről. Kár, hogy ezt a rajongók szenvedik meg.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!