Dota 2 Dráma:  Világbajnokok kaptak permabant

Dota 2 Dráma: Világbajnokok kaptak permabant

Kínában nem vehetnek részt több versenyen és egyik csapathoz sem igazolhatnak, ujjal mutogatnak egymásra a korábbi csapattársak.

Mintha csak egy évadzáróhoz érkeznénk, lassan minden évben van egy nagyobb dráma a Dota 2 világában. Most éppen Kínában az ACE és a Wings Gaming egykori játékosai a főszereplők. Néhány poszt a weibo-n arra enged következtetni, hogy az ACE életreszóló bant adott a Wings korábbi játékosainak. Ez azt jelenti, hogy Kínán belül semmilyen rendezvényen nem indulhatnak, ezalól kivétel a Valve eseményei. Ezen felül egyik országbeli csapat sem igazolhatja le őket. Erre azért kerülhetett sor, mert úgy hagyták el a csapatukat, hogy élő szerződésük volt.

Mint azt már tudjuk, a Kijev Major előtt az egykor TI győztes 5-ös úgy döntött, hogy kilépnek a szervezettől. Indokuk az volt, hogy a csapat tulajdonosa alig kommunikált velük, 3 hónapos elmaradás volt a bérek kifizetésében és a TI6 győzelmének 30%-át is lesápolták.

Chu 'shadow' Zeyu posztja a weibon arra enged következtetni, hogy mind az öten tudták, hogy ez a döntésük számukra ilyen negatív véget is érhet. 

"Miután elhatároztuk mindannyian, hogy otthagyjuk a csapatot és megalapítjuk a Team Randomot, egyetértettünk abban, hogy elfogadjuk, bármilyen következménnyel is járjon ez számunkra, beleértve a bannolás lehetőségét is!"

Az élet azonban nem ilyen egyszerű. Amikor komolyra fordult a szituáció, mindenki a saját bőrét akarta menteni. Itt pedig elkezdődik bonyodalom és a dráma 2. felvonása. Shadow azt is megemlítette még, hogy Zhang 'y/Innocence' Yiping és Zhang 'Faith_bian' Ruida a volt főnökével szeretett volna egyezségre jutni, annak ellenére, hogy megbeszélték, többet nem működnek együtt vele. Az ajánlat szerint az EHOME-hoz igazolhattak volna. Szerinte csak ki akarnak bújni az ACE büntetése alól, kiszúrva a többiekkel (shadow, iceice, blink).

Li 'iceice' Peng posztja alátámasztani látszik társa mondandóját. Közzétette ugyanis Y emailjét amit az ACE-nek küldött. Ebben a levélben Faith_biannal bocsánatot kérnek, amiért sietve hagyták el a Wingset, azt állítva, hogy nagy nyomás volt rajtuk és a szervezet is alig kommunikált velük. Y komoly bűntudatot érez, mert Faith_biannal együtt ők egyezségre akartak jutni a korábbi tulajdonossal, de Iceice, Shadow, és Blink ezt elutasította. Nem sokkal a Kiev Major után a Team Randomot is elhagyták ők ketten. Ez azt a benyomást kelti, hogy a megegyezés, amelyet a Wings elhagyása előtt elfogadtak, nem tartott sokáig, bár minden részlet még mindig nem derült ki.

Csak, hogy tisztábban lássunk, mi is az az ACE: strukturális egyesület, amely szabályozza és irányítja a professzionális közeget Kínában. Ők határoztak úgy, hogy egyiküket sem szerződtetheti semelyik kínai csapat sem és életre szólóan kitiltotta őket az országon belüli versenyekről (kivétel ez alól a Valve által szponzoráltak). IceIce posztja Y-t idézve arra is rávilágít, hogy a 2 legnagyobb szervezet, az IG és az LGD alaposan hozzájárult ehhez a döntéshez.

Az ACE-t 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a játékosok érdekeit képviselje. Az alapítók között voltak az IG, DK, LGD és a Tongfu menedzserei. Azóta az irányítás szinte csak az IG és az LGD kezében összpontosul.

Shadow, Iceice, Blink, Faith_bian és Y nem voltak részei ennek az uniónak. Amint a Wings a szárnyai alá vette őket, kénytelen voltak csatlakozni, hogy a nagy kínai versenyeken részt vehessenek. Soha nem akartak bekerülni, de a céljaik között szerepelt a TI-on való indulás, ezért végül ACE tagokká kellett válniuk. 

Jelen állás szerint mind az ötüknek egy életre szóló eltiltással kell szembenézniük, hacsak nem változtatnak a döntéshozók. Ha ez így marad, az egyetlen lehetőségük, ha Kínán kívül keresnek maguknak csapatot és ott folytatják karrierjüket. Ez pedig nem lesz egyszerű.

Nektek mi a véleményetek, jogos az ítélet?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!