Ez a srác egy évig vezette, milyen lapokat nyitott, íme az eredmény

Hány paklit lehet nyitni naponta, ha az ember nem akar pénzt költeni a Hearthstone-ra? Nos, valaki egy éven keresztül vezetett statisztikát a bontott paklikról.

Lehet játszani a Hearthstone-t free to play módszerrel, de az biztos, hogy irtózatos mennyiségű türelem kell hozzá. Nemrég megjelent egy reddit bejegyzés, ahol valaki közzétette, hogy nagyjából egy éve vezet egy excel táblát, ahova mindig beírta, milyen pakkokat vett, kapott és, hogy abban milyen lapokat talált. Elmondása szerint soha nem költött a játékra pénzt, a megszerzett paklikat úgy szedte össze, hogy arénázott, folyamatosan csinálta a napi küldetéseket, a Tavern Brawl-okat és persze a kiegészítők promo paklijait is berántotta. Ezzel a módszerrel sikerült azt elérnie, hogy átlagosan naponta kibontott egy csomagot. De lássuk, pontosan milyen adatokat produkált ez idő alatt, azaz milyen gyakran nyitott rare, epic illetve legendary lapokat.

Whispers of the Old Gods 

Ebben a körben rendesen megszaladtak neki a lapok. Ugye azt tudjuk, hogy átlagosan 20 pakli kibontása után érkezik egy legendary és 8 után egy epic. Nos, ehhez képest ebben a kiegészítőben minden 17. pakliban ott volt egy narancs és minden negyedikben ott figyelt egy lila.

Mean Streets of Gadgetzan

Itt már azért a jó öreg statisztika kiigazította magát. Csak minden 23. pakli hozott sikert a legendary lapok esetében és minden 6. rejtett epic-et.

Journey to Un’Goro

Az új kiegészítő pedig még ennél is nagyobb csalódás volt, hiszen 48 pakliból összesen 1 darab narancs kártya pottyant ki, sőt, a játékos adatai szerint a negyvenedik pakli adta ki a lapot, aminél pedig tudjuk, hogy a Blizzard tuti beletesz egy ilyet. Az epic lapokból már nagyjából normalizálódott a helyzet, itt minden ötödiknél szerencséje volt.

Original

Ezek a paklik voltak azok, amik a legnagyobb sikert hozták. Majdnem minden 15. pakliban ott voltak a narancssárga és minden hatodiknál a lila napok. Ezzel együtt, szinte biztos, hogy ennek örült a legkevésbé, hiszen egy olyan játékosnak, aki már az eleje óta játszik, még akkor is, ha pénz nélkül próbál érvényesülni, nagy valószínűséggel az első szett lapjai megvannak, szóval az innen érkező lapok általában mennek is törésre egyből.

Ha tehát valaki még kételkedik abban, hogy ezt a játékot ingyen is lehet játszani, akkor itt a bizonyíték rá, hogy nincs igaza. Persze ehhez kell tudás is, mert csak a küldetésekből nem lehet annyi aranyat kifarmolni, ami elég a napi nyitáshoz. Ahhoz bizony arénázni kell és átlagosan 5-6 győzelmet kell behúzni minden egyes alkalommal, ami azért mondjuk meg nem olyan egyszerű. De ettől függetlenül nagyszerű látni ezeket az adatokat és ezzel végre tényleg el lehet fogadni a Blizzard által közölt számokat.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!