A 10 legabszurdabb karakter a MOBA-k világában

A 10 legabszurdabb karakter a MOBA-k világában

A MOBA-k világában nagyon is jellemző a változatosság, főleg ha a karaktereket nézzük, elvégre ettől lesznek eltérőek a játékok nagyrészt.

A MOBA-k már velünk vannak hosszú évek óta és még mindig hónapról-hónapra láthatunk újabb hősöket. Egyesek jobban sikerülnek, mások kevésbé, sokszor kell utólag finomhangolni és egy-egy elavultabb karakter néha rework-öt, esetleg grafikai tuningot is kap. Az viszont már kissé ritkább, hogy egy karakter ikonikus figurájává váljon egy játéknak. Sokszor nem is a játékban betöltött szerepükön múlik csak, hanem a kinézetükön, hangjukon, elmondott egysorosain és persze a személyiségükön. Egyes ritka alkalmakkor azonban sikerül pár karakternek elég érdekesre sikerülnie, nézzük is a MOBA világ legabszurdabb karaktereit.

Mik a legjobb mid lane pick-ek jelenleg?

Aioween | 17/05/15 12:00 Folyamatosan az egyensúlyra törekszik a Riot Games a hősök kapcsán, de mindig lesznek olyan karakterek akik egész egyszerűen a képességeik természete miatt erősebbek, mint a többiek. Ez top lista folyamatosan változik a tárgyak és képességek finomhangolásával, illetve a profik is nagyban befolyásolják, elvégre sokan követik a meccseket és amit ott látnak, azt hajlamosak lemásolni.

10. Techies - Dota 2


Gyakorlatilag három karakterről beszélünk, akiket összepakoltak egybe, Squee, Spleen és Spoon a Dota 2 robbantásszakértői. Egy bazookával felszerelt bányacsillével utaznak a pályán, a többiek életét pedig különféle robbanóeszközeikkel keserítik meg objektívák közelében, amiből van nekik bőven és ezzel meggátolják a mozgást. Ha pedig valaki nagy nehezen mégis átjutna az aknamezőn, még mindig felrobbanthatják magukat, mielőtt megölnék őket, pár ellenfelet magukkal víve.

9. Ivern - League of Legends 

Sokan csak "Tree Daddy"-ként ismerik ezt a hőst, aki sok dzsungelest repített ki platinumba. Ennek a hősnek egy elég egyedi kapcsolata van a dzsungel lakóival, mivel a gyilkolászás helyett inkább felszabadítja őket, miután egy kis védőburkot húz köréjük. Szerencsére ez a békés hozzáállás nem igaz a hősökre, őket minden további nélkül elküldi a sírba pihenni, leginkább Daisy segítségével. 

8. Cho'Gall - Heroes of the Storm


A HotS szerint két fej jobb, mint egy, erre tökéletes példa a játék Ogre Magi-ja, akinek bizony kettő jutott. Valószínűleg ő az egyetlen olyan karakter akit két játékos irányít. Cho, a bal feje a mozgásért és a közelharci támadásokért felel, míg Gall képviseli az észt, ő fér hozzá a különféle varázslatokhoz. Bár Cho'Gall két helyet foglal el a csapatodból, tehát csak 4-en lesztek a pályán, egy kis koordinációval te és társad egy megállíthatatlan erőforrássá válhattok.

7. Tahm Kench - League of Legends

Vannak olyan hősök, ahol az ember igazán elgondolkozik azon, hogy hogyan is születhetett meg az ötlet, a koncepció, a design és persze a játékmenet is. Mert, ha Tahm Kenchről van szól, akkor az alapötlet se lehetett semmi, mivel ő egy hatalmas harcsa szörny akinek kalapja van. Nem egészen egyértelmű, hogy mi is ő pontosan, a hátteréből nem sok derül ki, azon kívül, hogy egy folyó démon, aki utazik fel-alá, néha embereket elfogyasztva.

6. Ratatoskr - Smite


A Smite erőteljes istenségek összecsapásáról szól és magába foglal több ezer évnyi mitológiát, aztán ott van Ratatoskr, aki egész egyszerűen egy mókus. A skandináv mitológiában szereplő Yggdrasil világfa összeköt minden síkot a valóságban, egy Veðrfölnir nevű sassal a tetején és egy Niddhogg nevű sárkánnyal az alján. Ratatoskr pedig rohangál a kettő között, üzeneteket szállítva. Természetesen a kitjében is van egy makk, amit cipő helyett kap, ezt fejlesztve kaphat plusz mozgási sebességet, ilyen dolgokat nem lehet csak úgy kitalálni.

5. Dr. Mundo - League of Legends 


Nem egyszerű manapság doktornak lenni, sok minden kell hozzá, 7 évnyi suli, gyakorlat egy kórházban és még másik belsőségeivel is találkoznunk kell. Mindezek mellett még nehezebb lehet egy orvosi diplomát és engedélyt megtartani, ha egy lila szörny vagyunk, aki után többször nyomoztak emberölésért. Mire megszerezte diplomáját 38 gyilkossággal vádolták, de sosem találtak bizonyítékot a háttere szerint. Ahogy a mondás tartja, egy alkalom még véletlen, két alkalom egybeesés, 38 alkalomnál már biztos, hogy egy gyilkos és nem kéne praktizálnia.

4. Probius - Heroes of the Storm


Nem egyszer kaptak ki a Protoss-ok korai Zergling rushoknak köszönhetően, mivel még a Zealotokig se jutottak el, a bázisuk máris romokban hevert. A HotS-ban a Protoss Probe-ok, vagyis felderítőegységek kaptak egy esélyt a revans-ra. A kis mérete ne tévesszen meg, mivel egy elég erős karakter, aki Pylonokat és Photon Cannon-okat tud megidézni. Ha Starcraft rajongó vagy, de szeretnél belekóstolni a MOBA világába, akkor ezzel a karakterrel megleszel.

3. Meepo - Dota 2


Nézzétek meg csak az arcát. Ki tudná ezt az arcot szeretni? Amellett, hogy nagyon ronda, az egyik legnehezebben irányítható hős szinte az összes MOBA játékban, mivel végső képessége három klónt hoz létre, amiket mind külön kell kezelni.

2. Krypto - Infinite Crisis

A DC-nek is volt egy elég rövid életű MOBA-ja, az Infinite Crisis, sajnos akkora sikere volt nagyjából, mint a Suicide Squadnak. Természetesen hősökre épített és azok legjobb barátjára, vagyis Kryptora, a szuper kutyára. Egy támogató hős volt, aki csontját eldobva tudott sebzést okozni, majd odarepülni csontjához. Rengeteg buffot éd debuffot tartalmazott a kitje, ebből is látszott, hogy tényleg az emberiség legjobb barátja volt.

1. Teemo - League of Legends


Teljesen egyértelmű, hogy más nem is szerezhetné meg ezt a helyet, mint Teemo. Anno még 2009-ben adták ki, akkor még senki nem gondolta, hogy lesz majdan a legtoxikabb karakter, aki valaha létezett az Idézők szurdokában. Több hegynyi sót lehetne összelapátolni, amióta Teemo létezik, a gombáiról nem is beszélve. A Riot vette a célzásokat az évek során és kiadták sátán Teemo-t, ami jól jelképezi az igazi énjét.

+1 Jinx - League of Legends


Legyünk őszinték, ez Harley Quinn egy minigun-al és rákétavetővel. 

Szerintetek milyen furcsa szereplői vannak még ezeknek a játékoknak?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!