Mellément jóslatok és elemzések az Un'Goro lapoknál

Túlértékelt és lenézett lapok, hol mentek mellé a profik jósatai az Un'Goro előtt.

Minden kiegészítő előtt felbolydul egy kicsit a Hearthstone közösség és mindenki próbálja megjósolni, hogy hogyan alakul majd át a meta. Ezek a jóslatok a legtöbbször rendben vannak, a kártyák úgy teljesítenek, ahogy előre megmondták, de azért szép számmal akad olyan eset, amikor rendesen félremennek és egy lenézett vagy várva várt kártya határozza meg a metát. Persze olyan is előfordul, hogy a lap az oldalvonal mögé szorul. Lássuk, hogy az Un'Goro esetében mikor lőttek mellé!

Lakkari Sacrifice

Valószínűleg a legtöbben ismeritek Trump ötcsillagos értékelő rendszerét. Nos, ez a kártya ott a legmagasabb értéket kapta meg, azaz a kiegészítő előtt ez egy ötcsillagos kártya volt. Ma már tudjuk, hogy egy csillagot érdemelt volna, pedig alapból a küldetés jutalma nem hangzik rosszul. Egy leszedhetetlen portál, ami minden körben kiköp két 3/2-es Imp-et elég jól hangzik, talán egy kicsit túl erősnek is.

De a baj, hogy túl sokat kell feláldozni érte. Ha folyamatosan dobáljuk el a lapokat és nem a Silverware Golem vagy a ClutchMother Zavas esik ki, akkor olyan laphátrányba kerülünk, amit még a hősképesség sem tud pótolni. Ha pedig sikerül teljesíteni a küldetést, akkor sem változik sokat a helyzet. Mert ha eljutottunk idáig, akkor minden bizonnyal győzelemre állunk, azzal pedig, hogy kikerül a portál még nem változik a helyzet, jobb esetben.

Fire Plume's Heart

Itt megint csak Trump érkezik egy mellélőtt jóslattal, miszerint ez a kártya iszonyatosan rossz lesz, egy csillagot kapott. A másik gond, hogy ezt még mások is hangoztatták. Pedig nagyobbat nem is tévedhettek volna, hiszen a lapot nagyon sokszor lehet látni profi versenyeken. A Quest Warriorral elég jó győzelmi százalékot lehet produkálni, ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy a ladderen ezzel induljunk el. A benne lévő tauntok jó védelmet nyújtanak a legtöbb aggro pakli ellen és ha sikerül eljutni Sulfurasig, akkor végtelen értéket lehet kinyerni a hősképességből.

Stonehill Defender

Három mana, 1/4 taunt, ilyen lap már van, úgy hívják, Silverback Patriarch és tudjuk, hogy az egy bődületesen rossz lap. Emiatt sokan gondolták azt, hogy talán Paladin-ban láthat majd játékot, ahol ki lehet majd szedni belőle Tarim-ot, az öreg Tirion-t vagy Wickerfalme-t. De a jóslat megint mellément, hiszen igazán a Quest Warrior pakliban talált otthont és ott lett az egésznek az egyik sarokköve. Emellett pedig az is elmondható, hogy az aréna játékosok is előszeretettel választják, hiszen a discover miatt egy kicsit mindig a helyzethez tudják igazítani, hogy mit választanak.

Gluttonous Ooze

Ez volt az a alap, amit sokan nagyon vártak, hiszen ha fegyverleszedésről van szó, akkor Harrison Jones és az Acidic Swamp Ooze mellett nem igazán volt másik lehetőség. Ezért egy olyan lap, aminek egész jó statjai vannak, leszedi az ellenfél fegyverét és még armor-t is ad, első hallásra tök jól hangzik. Nos, nem így lett, szinte senki nem használja. Főleg azért, mert tech lap és azok csak akkor kellenek igazán, ha a meta tele van olyan deckekkel, amiben dominálnak a fegyverek. Amíg azok nem jönnek vissza, addig nem valószínű, hogy találkozunk vele.

Glacial Shard

A kis elementál nem igazán hívta fel a figyelmet magára a kiadás előtt. Bár senki nem mondta, hogy használhatatlan lesz, de azért a legjobbak közé sem sorolták be. Pedig az arénában és a ladderen is megvan a helye. Arénában egy jó control lap, amivel elő lehet készíteni a halálos sebzést és a következő körben még azokat a lapokat is aktiválja, amikhez kell a kijátszott elementál. Ladderen pedig a Quest Rogue egyik típusában talált magának helyet. Semmi sem olyan idegesítő, ha egy Rogue ezzel csinálja meg a küldetést, hiszen az első körökben kb. mindenünk fagy és nincs mozgástér, utána pedig jönnek az 5/5-ök.

Caverns Bellow

Amikor erről a lapról lehullott a fátyol, a legtöbben egyből temették szegény Rogue-ot. Mindenki azt hangoztatta, hogy ha az első körökben nem csinálunk mást, mint pattintgatjuk vissza a lapokat a kezünkbe, akkor olyan tempóhátrányba kerülünk, amit az 5/5-ös lények nem tudnak majd megfordítani. Szerintem nekik nem jutott eszükbe a Whisp vagy a Stonetusk Boar. A Quest Rogue tier 1 pakli és a legtöbben gyűlölik is, főleg ha szembe jön.

Lyra the Sunshard

Ennél első blikkre mindenkinek a Lock and Load jutott eszébe és sokan legyintettek, hogy Lyra is ugyanilyen gyenge lesz. De azért nem lehet azt mondani, hogy igazuk lett. A Silence Priest-nél sokszor ott figyel és a Radiant Elemental miatt gyakorlatilag majdnem végtelen mennyiségű értéket ki lehet belőle nyerni. Nem határozza meg a metát, de azért nem lehet a szőnyeg alá söpörni, Lyra sokkal jobb lett, mint ahogy azt sokan várták.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!