Prostitúciós botrány kavarta fel az állóvizet a koreai profiknál

Prostitúciós botrány kavarta fel az állóvizet a koreai profiknál

Erről beszélgettek profik egymás közt a chaten, valaki előásta most a screenshotokat.

Egy, az idejét tekintve tavalyi, azonban a napokban előásott screenshot kering most a koreai e-sport szcéna berkeiben, amely írásos bizonyítékokat mutat arra, hogy profi koreai játékosok prostituáltaknak akartak fizetni nyilvánvaló szolgáltatásokért cserébe.

A screenshotok a Najin csapatának chatjéből kerültek elő, a résztvevők pedig Duke (ex-SKT világbajnok, most IG), Expession (Longzhu) és Pure (CJ Entus) voltak. A párbeszéd alapján azt tervezték, hogy Duke Katowicében szerzett pénznyereményből, amit az SKT-vel nyert, egy teljes hónapig tudnának prostituáltakat finanszírozni. A képek a korábbi ROX lövész Pray egy régi streamjéből kerültek elő, ami az érzékeny tartalom miatt gyorsan törölve lett, de most valahogy mégis előkerült. 

A probléma abból adódik, hogy a klub chat-ben nem csak ők, hanem kiskorúak, pl. Ohq, Edge vagy Peanut is benne voltak, így egy erről folyó párbeszéd ezt normaként vetíthette feléjük úgy, hogy egyébként a prostitúció illegális tevékenységnek minősül Dél-Koreában, ami csak rontja a helyzetet. Arról nem is beszélve, hogy a többi, a beszélgetésben levő játékos (Madlife-ot leszámítva) egyáltalán nem szólalt meg ezidáig az ügyben, kvázi fedezték a többieket.

A vb címvédő SKT tagjani, Bang és Wolf is érintettek, de hosszú még a lista, ha Kuro-t és Edge-t is hozzáadjuk, már jócskán 10 fő fölött járunk.

Persze vannak, akik szerint az egészet csak valaki összephotoshoppolta, de nem ezt támasztja alá GorillA bocsánatkérő Tweetje:

Bár hivatalosan nem erősítette meg ő se a prostitúció tényét, az üzenete egy bocsánatkérés a rajongóktól, amiben felelősséget vállal arra vonatkozóan, hogy nem fegyelmezte a többi játékost eléggé, hogy mit mondhatnak chaten és mit nem. Majd arról beszél, hogy ő is ember, akik meg tudja ítélni, hogy mi jó neki és mi nem, végül pedig azt írja, beszélni fog a többiekkel, hogy jobban figyeljenek arra, hogy mit írnak. Szóval nem ismerte el, de nem is tagadta a vádakat.

Még akkor is, ha végül nem történt meg az eset, csak beszéltek róla, a koreai rajongók ilyen témákban könyörtelenek, egy ilyen ügybe simán beleroppanhat egy vagy több profi karrier is. Nem véletlenül kért bocsánatot GorillA, kíváncsian várjuk, lesz-e bármilyen következménye az esetnek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!