Az Index vezető híre az e-sport - interjú a svéd politikus streamerrel

Az Index vezető híre az e-sport - interjú a svéd politikus streamerrel

Rickard Nordin svéd politikus a Twitch-en kampányol, erről kérdezte őt az Index.

Pár hete már írtunk arról, hogy a svéd Centerpartiet liberális zöldpárt egyik képviselője, Rickard Nordin, csatornát indított a Twitch-en, ahol azt streamelte, ahogy éppen a ranglétrát próbálja megmászni a Hearthstone-ban. Azóta a svéd nyelvű csatorna elég nagy népszerűséget kapott, és ezen felbuzdulva Nordin egy nemzetközi csatornát is indított, ahol elkezdte megosztani a nézeteit arról, hogy az európai politikának lassan rá kell jönnie, hogy az e-sport egyre fontosabb és nemsokára komolyan el kell kezdeni foglalkozni vele, állami szinten. Most pedig már az Index.hu is rátalált a témára, így a vasárnapi ebéd mellé most vezető cikként közöltek egy vele készítette interjút.

Nordin beszél arról, hogy az e-sport és a hagyományos játékok már régóta fontos részei az életének. Úgy gondolja, hogy a politikusok és a társadalom nagy része ártalmas időtöltésnek bélyegzi az elektronikus világot és ezt meg kell változtatni. Kiemeli a migránshelyzetet, mint Európa egyik legnagyobb problémáját napjainkban és úgy gondolja, hogy a globális gamer világ egy kapocsként működhetne a nemzetek és kultúrák között, hiszen teljesen mindegy, honnan jöttél, ha szereted a játékokat, akkor az e-sportok világa tárt karokkal fogad. 

Megemlíti, ha következő évben a pártja jó helyezést ér el a választásokon, akkor továbbra is foglalkozni akar majd az elektronikus sportokkal, sőt, el akarja érni, hogy a kormány úgy tekintsen rá, mint a hagyományos sportokra. Viccesen még azt is megjegyzi, hogy ha arra kerül a sor, akkor szívesen lenne e-sport miniszter. 

Végül szóba került a Twitch csatorna és a Hearthstone is, Nordin nem titkolja, hogy a csatornával népszerűsíteni akarja a pártját és persze saját magát is. Ezen a platformon el tudja érni a fiatal korosztályt és ha valaki a politikai céljairól kérdezi, akkor szívesen megosztja a gondolatait. 

Ha felkeltettük a figyelmeteket és szívesen olvasnátok a teljes interjút, akkor a következő linken elérhetitek a teljes Indexes cikket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!