Profikból álló női-férfi mixet hívtak meg egy svéd versenyre

Vegyes nemű csapattal indulnak a Birdie 27 versenyen.

A héten rendezik meg a svéd Uppsala városában a Birdie 27 versenyt, melynek CS:GO versenyére egy profi játékosokból álló mix csapatot is meghívtak!

Összefoglaló: magyarok a Copenhagen Games-en

Április 13-15 között 15 magyar játékosnak szurkolhattunk a Coppenhagen Games-en! Köztük volt Nylon, Flash, Nofear, tehát a magyar legjobbjai! Az eredmények ezúttal nem jöttek, ám remek látni, hogy egyre több nemzetközi megmérettetésen ott vagyunk!

A május 25 és 28 között tartó rendezvényen nem csak CS:GO, de Hearthstone, Overwatch és League of Legends verseny is lesz. A teljes versenydíjazás 210 000 svéd korona feletti érték lesz, mely átszámolva kb. 6.63 millió forintot jelent. A verseny BYOC lesz, azaz a résztvevőknek saját számítógéppel kell érkeznie vagy bérelhetnek egyet a helyszínen is, hiszen a nevezés teljesen nyitott mindenki számára.

Valószínűleg ez teremtette meg az igényt arra, hogy profi játékosokat is a helyszínre vigyenek egy mix formájában, ahol kortól és nemtől függetlenül egy csapatban játszanak. A meghívott csapat dreamchasers néven játszik majd és a következő tagokból áll: zAAz (Team Secret), juliano (Team Secret), pronax (GODSENT), znajder (GODSENT) és emilio. Innen is látható, hogy a szervezők komolyan gondolják az elképzelést, hiszen 5 olyan profi svéd játékost hívtak meg, akik közül ketten lányok, hárman fiúk.

Emilio igen rég óta játszik a dreamchasers név alatt mix csapatokkal rendezvényről rendezvényre, pl. a Copenhagen Gamesen is elindult a pyth-znajder-twist-pronax négyes mellett, ahol a második helyet sikerült begyűjteniük. Ezen a versenyen ismét jó esélyekkel indulhatnak és ezzel együtt az is tesztelésre kerül, hogy van-e létjogosultsága a vegyes nemű csapatoknak a Counter-Strike világában, hiszen voltak már próbálkozások korábban is, ám viszonylag ritkán láthatunk ilyen felállásokat.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!