Hasznos konzolparancsok a jobb játékélményért!

Hasznos konzolparancsok a jobb játékélményért!

Pár trükk amitől jobb lesz a játék és te is, feltehetőleg.

Sokak számára nem újdonság, de kedvezzünk azon olvasóink számára is, akik még nem próbálták meg játszhatóbbá tenni a Counter-Strike: Global Offensive-t. Nem igazán lehet panaszunk a PC-s multiplayer játékokra, mivel számos beállítási opciót kapunk beépítve. Ezek a konzol parancsok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy fejlődjenek és ezáltal csak a játékra összpontosítsanak.

Hosszú idő óta ez a legjobb újítás a játékban

A CS:GO legutóbbi frissítésében kicsit megvariálták a csapattársak felszerelését mutató parancsot, és milyen jól tették!

Több profi játékos vagy Youtuber foglalkozott már a témával, hogy melyek azok a beállítások, amiket minden kezdő gamernek javasolnak vagy amiket ők maguk is használnak. Ebben a cikkben viszont szeretnénk kicsivel több hangsúlyt fektetni azokra, melyek ténylegesen könnyebbé tudják tenni a játék élményét.

Kezdeti beállítások

Minden játékos számára a legfontosabb tanács, hogy először a játék menüjében állítson be mindent, mielőtt neki áll a konfigjával foglalkozni. Miután beállítottunk mindent, érdemes engedélyezni a fejlesztői konzolt (developer console).
csgo-esport-santiago-hasznos-konzol-parancsok

Ha ezekkel is megvoltunk, érdemes még ránézni az indítási opciónkra, mert itt is tudunk pár dolgot még optimalizálni. Ilyen parancs a novid, threads, tickrate, exec autoexec vagy például a refresh / -refreshrate / -freq. Ha többet akartok megtudni e parancsokról, itt tudtok tájékozódni.

net_graph 1

Ha ezt a parancsot írod be a konzolba, akkor az FPS számlálód fogod láthatóvá tenni. Ezáltal tudod nézni, milyen beállítások mellett, mennyi FPS-ed van. Ennek a mutatónak az elhelyezését is tudod mozgatni másik paranccsal, de alapvetően a jobb alsó sarokban fog megjelenni.

fps_max 0

Ezzel a paranccsal tudod levenni az alap korlátozását az FPS-nek. Kezdetben biztosan fogod tapasztalni, hogy kevesebb van, mint szerinted a géped tudna produkálni. Próbáld ki, fogod látni a változást!

cl_use_opens_buy_menu 0

Fegyverre mindenkinek szüksége van egy lövöldözős játékban, ebben segít nekünk ez a parancs. A use gomb nem nyitja meg nekünk a buy menüt, így a kör elején nekünk dobott fegyvert könnyebben felvehetjük a use gomb használatával.

cl_show_team_equipment

A parancs biztosítja a lehetőséget, hogy társaink felszerelésével a kör bármely pillanatában képben legyünk, így kalkulálva a defuse kittel, gránátokkal, esetleges kör közbeni fegyvercserékkel.

A Minimap beállításai

Ezekre a parancsokra lehet azt mondani, hogy az egyik leghasznosabb a játékosok számára, a pontosabb tájékozódás érdekében. Biztos előfordult már sokatokkal,  hogy a mini mapon nem láttátok pontosan hol mutatja az ellenfelet vagy éppen hol történnek az események. Ez azért történhetett meg, mert alapvetően a saját pozíciód alapján helyezi magát el a térkép. Nézzünk pár tippet ezzel kapcsolatosan.

cl_radar_always_centered 0

Nem akarjuk, hogy a radar folyamatosan középpontosítsa nekünk a térképet. Azt szeretnénk, hogy mindent pontosan lássunk, merre zajlik? Ha igen, akkor erre ez a megoldás. 

cl_radar_scale 0.3

Ahhoz, hogy teljesen lássuk a térképet, le kell kicsinyíteni. Tehát a következő dolog ez lesz!

cl_hud_radar_scale 1.15

Mivel az előbbi paranccsal lekicsinyítettük a térképünket, így most elvesztettünk pár dolgot róla. Hogy minden elférjen rajta, ezért a hud-ot kicsit fentebb vesszük.

cl_radar_rotate

Ha nem akarod, hogy a radarod veled forduljon, ki tudod kapcsolni az alábbi paranccsal.

csgo-esport-santiago-hasznos-konzol-parancsok

10 hasznos konzol parancs, amitől jobb lehetsz a játékban - VIDEÓ

A precíz beállítások és a nyers skill mellett találkozhatunk olyan helyzettel a játékon belül, amikor csalás nélkül nyerhetünk egy kis előnyt az ellenféllel szemben.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!