Ilyen volt a Gamerz, avagy az első CS:GO valóságshow

Ilyen volt az első CS:GO reality show a „GAMERZ”, ahol 12 játékos kapott lehetőséget arra, hogy hat hónapos profi szerződést kaphasson.

21 nap, 12 játékos, 2 edző és 1 új kezdeményezés: ez volt a Gamerz, az első CS:GO valóságshow, amelynek a célja, hogy kiválassza az ott szereplők közül azt az 5 játékost, akiknek féléves, profi szerződést kínál a szervező. 

A játékosokat két csapatra osztották, akiket két, nagy tapasztalattal rendelkező, a szcénában ismert, de már visszavonult profi készített fel a végső megmérettetésre. A kék csapat edzője Abdisamad "SpawN" Mohamed lett, aki nagyrészt az SK Gaming színeiben ért el hatalmas sikereket még a 2000-s években. Számos WCG és CPL siker fűződik a nevéhez, 2010-ben vonult vissza a profi játéktól. A piros csapat edzője Oskar "ins" Holm lett, akit korábban a NiP és a fnatic csapatából ismerhettünk. Ő is visszavonult már az aktív játéktól, még 2009-ben.

21 napjuk volt felkészíteni a csapatukat egymás ellen, ezt pedig egy úgynevezett „Gamerz házban” tehették meg, ahol szinte minden mozdulatukat követték a kamerák. A kék csapatban ott volt többek között a jól ismert fnatic játékos JW öccse is, Linus "Limpone" Wecksell, valamint egy korábbi partyastronauts játékos, Sebastian "ensa" Aas.

A döntőre vasárnap este került sor, egy Bo3-as mérkőzésen dőlt el, hogy a kék vagy a piros csapat kapja meg a hat hónapos profi szerződést. A vétó során a kék csapat Inferno-t választotta, a pirosak Mirage-t és Cobbelstone lett a random harmadik pálya. A kékek magabiztos, 16-7 arányú győzelemmel nyitottak a választott pályájukon (9-6-os T, 7-1-es CT oldallal).

Mirage-on ugyan ez az eredmény született, csak épp az ins által irányított pirosak javára, így Cobblestone-on folytatták a harcot a csapatok. Az eredmény 15-15 lett, hosszabbítás következett, ahol összeszedte magát a kék csapat és 4-1-re lehozták az overtime-ot, ezzel megnyerve a mérkőzést.

Végül pedig az alábbi ötös kapott szerződést:

  • Sebastian "ensa" Aas
  • Linus "Limpone" Wecksell
  • Adam "WolfY" Andersson
  • Dylan "DH" Hamrini
  • Jonas "Queenix" Dideriksen

Ha bele akartok kukkantani, hogyan is nézett ki ez a valóságshow, itt egy rövid videó az egyik nap highlightjaival:

Egy ötlet, amit más versenyeken is be kéne vezetni

A közvetítés alatt látható volt egy érdekesség, mégpedig az, hogy a képernyő két szélén a játékosok felszerelése és neve mellett a már megszokott profilképüket élő kameraképpel helyettesítették. Zseniális ötlet, ezt az összes többi CS:GO versenyen is be lehetne vezetni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!