A Rift Esports nyerte a Real Gamers versenyét Kecskeméten - interjúk

A Rift Esports nyerte a Real Gamers versenyét Kecskeméten - interjúk

A kecskeméti Real Gamers döntőre az online selejtezők után a Rift Esports és a Rapid Cougar Esport jutott ki.

Május 20-án zajlott le a kecskeméti Real Gamers LoL döntője a MEB-ről is ismert Rift Esports, valamint a kevésbé ismert, ám de annál frissebb Rapid Cougar Esport, akik mindössze két hónapja játszanak együtt. Egy Bo3 keretein belül kellett összemérjék tudásukat a csapatoknak és bár mindkét gárda megküzdött azért, hogy itt lehessen, a szintkülönbség egyértelműen látszott köztük.

Első helyen jutott tovább a THR, csomagolhatnak Szófiába!

Aioween | 17/05/23 10:00 Június végén már biztosan pakolhat a Team Horizon Reapers, mivel a tegnapi napon első helyen jutottak tovább az A csoportból, ami azt is jelenti egyben, hogy automatikusan kvalifikálták magukat a Szófiában megrendezett döntő eseményre. Összesen négy csapat vehet részt az ESL SEC végső összecsapásain, ebből már három biztos.

Két viszonylag gyors és egyoldalú meccsen tudott nyerni a sokkal több tapasztalattal rendelkező és veteránabb játékosokat felvonultató Rift Esports. Eléggé showműsor szagúra sikerült az összecsapás, főleg miután a RIE fölényes győzelmet szerzett és mind a támogato, mind pedig a dzsungeles egy-egy Mejai-al rohangált a pályán. LittlePwny híres neves vér Namiját is láthattuk egy 25 stackes Mejai-al.

Komolyra fordítva a szót, hősiesen küzdött a RCE csapata is, de nem tudták még ilyen rövid idő után felvenni a versenyt egy MEB-et is megjárt csapattal, ami azért érthető. Az viszont látszott rajtuk, hogy nem estek annyira pdalónak a vereség után, ugyanúgy jókedvűen álltak a színpadon és az interjúnál sem lehetett semmilyen szomorúságot érezni, elmondásuk szerint ez nekik amúgy is inkább egy hobbi, Űrmajom elmondása szerint.

A másik oldalról Frenna válaszolt kérdéseinkre, aki szerint ez az új felállás Pwny-val, Mann-nal és Bndi-val még elég friss, egyelőre az összeszokás stádiumában vannak.

Az első helyezett egyébként 100 000 Ft-al gazdagodott, ami pár meccsért cserébe talán nem is olyan rossz pénz, a második helyen végzett RCE pedig bizonyára értékes tapasztalattal mehetett haza a versenyről.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!