Q&A-t tartott a Riot az új kliens kapcsán, nézzünk pár érdekesebbet ezek közül!

Q&A-t tartott a Riot az új kliens kapcsán, nézzünk pár érdekesebbet ezek közül!

Lassan már egy hónapja mindenki áttért az új kliensre, a váltás nem volt zökkenőmentes, de nézzük milyen újításokat terveznek nekünk.

Már egy ideje, hogy megkaptuk a véglegesített új klienst, de a fejlesztéseknek még koránt sincs vége, új funkciókkal szeretnék bővíteni azt. Egy Reddit AMA (Ask Me Anything) keretein belül válaszoltak a játékosközösség kérdéseire, nézzünk meg ezekből párat.

Korai lett volna a csere? Egy reddit user több mint 50 hibát talált az új kliensben

Sokan panaszkodtak mostanában az új kliensre, de az üres "síráson" kívül valaki vette a fáradtságot és össze is gyűjtötte a hibákat tételesen.

A funkciókat leszámítva is bőven van még mit javítani rajta, a sok megtalált hibából még biztosan nem javították ki az összeset, én például a mai napig tapasztalok elnyúlt és gépies hangokat, amikor olyanja van, stabilitással is akadnak még gondok, szóval illene utolérni legalább a réginek a szintjét. Ez persze nem akadályozza meg a fejlesztő csapatot abban, hogy ezek mellett már újításokon is dolgozzanak.

Lehet-e majd saját hőscsoportokat alkotni a hősválasztáshoz?

Van pár ötletünk arra, hogyan is tudnánk megkönnyíteni egyes hősök megtalálását választásnál, de egyelőre nem ez a prioritás, a 10 bannos rendszer és a Lock-In utáni skin választás fontosabb.

Ezt a kérdést egyébként arra az ötletre építette a kérdező, hogy nemsokára az Item Set-ek is bekerülnek a kliensbe, vagyis mi magunk is állíthatunk össze ajánlott tárgylistákat egy-egy hőshöz, mért ne tudnánk ezt megtenni ösvényekre is, ha például van pár fix hős akikkel játszani szeretnénk a középső ösvényen. - SapMagic

Mi a véleményetek arról, hogy játékosok saját maguknak állíthassák be a kliens hátterét, legyen az akár egy hős amivel szívesen játszanak?

Pontosan egy ilyenre gondoltam én is, amit már előterjesztettem. Egyelőre nincs hozzá határidő, de szerintem elérhető lesz idővel. Szeretnénk, ha a profilotok kicsit jobban személyre lenne szabva, hogy reálisan mutassa milyen játékosok is vagytok. - RiotSanjuro

Jelenleg is több külső program elérhető erre a célra, amivel állítani lehet a hátteret a kliensben.

Ha kapnánk egy beépített voice-chat-et már a hősválasztás alatt elérhető lenne, vagy csak a játékon belül kapcsolnák be?

A legvalószínűbb funkció, amit a leghamarabb láthatunk, valószínűleg a premade-eknek készített voice-chat lesz. Az alapötlet az lenne, hogy az összes játékon keresztül biztosítaná a kapcsolatot, vagyis ha valaki bekapcsolódna a partyba, akkor ő is bekerülne a beszélgetők közé egészen addig, amíg el ne hagyja a csoportot. Tehát ez végig kísérné őket a hősválasztás, betöltés, játék és játék végi szakaszoknál is. Tehát mire eljuttok a hősválasztásig, előtte már simán lehet beszélgetni egymással. - Riot Soundwave

A voice chatet már megerősítették, Dél-Koreában már tesztelik is, de hogy mikor jöhet az jó kérdés, a 7.12-es patchben való beharangozása kamu volt.

Hogyan dolgoztok az új kliensen úgy, hogy az több operációs rendszernek is megfeleljen?

Ezt a problémát nagyrészt elkerüljük azzal, hogy egy oprendszertől független technológiát használunk. Egy Chromium alapú rendszerre épül az egész, ami több platformra is kompatibilis, a felhasználó felület nagy része HTML, JavaScript és CSS. Az összetettebb részek C++-ban vannak, ami szintén multikompatibilis. Csak nagyon kevés összetevőnél kell figyelembe vennünk, hogy milyen operációs rendszer fut alatta (ez leginkább a popout dolgokra vonatkozik, mint a chat). Ezeket a részeket elkülönítettük egymástól különálló mappákba oprendszerenként. Ez a poszt egy kicsit részletesebben beszámol erről: https://engineering.riotgames.com/news/architecture-league-client-update - Jerathustra

Végezetül az egyik Riot-os kolléga feltette a legfontosabb kérdést: Észrevettem, hogy Teemo még mindig elérhető a hősválasztás során. Valami terv esetleg erre? - RiotAugust

Azonnal kijavítjuk ezt a hibát! - SapMagic

Ti milyen változásokat vártok a leginkább?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!