A magyarok a legeredményesebbek eddig a délkelet- európai bajnokságon

Az utolsó mérkőzéseket is lejátszották a csapatok, ezek alapján két magyar gárda jutott tovább a rájátszásba, a THR pedig már Szófiába is kvalifikálta magát.

Tegnap este játszották le az utolsó csoportmérkőzéseket a csapatok, a 2017-es Southeast European Championship keretein belül, ami már az 5. szezonja a kupasorozatnak és véglegessé váltak a továbbjutok mindkét csoportból.

Első helyen jutott tovább a THR, csomagolhatnak Szófiába!

Aioween | 17/05/23 10:00 Június végén már biztosan pakolhat a Team Horizon Reapers, mivel a tegnapi napon első helyen jutottak tovább az A csoportból, ami azt is jelenti egyben, hogy automatikusan kvalifikálták magukat a Szófiában megrendezett döntő eseményre. Összesen négy csapat vehet részt az ESL SEC végső összecsapásain, ebből már három biztos.

Utolsóként a Nice Gaming lépett pályára a horvát Expire Nation ellen. A horvátoknak nagyon kellett ez a győzelem, hiszen ezen múlt vagy bukott a továbbjutásuk. A Nice Gaming már enélkül a meccs nélkül is biztosította továbbjutását a rájátszásba, az ő győzelmükért a nézőkön kívül leginkább a WiLD szurkolhatott, hiszen nekik ezen múlt a továbbjutásuk. A találkozót 2-0-ra a Nice Gaming nyerte. Az első meccs korai szakaszát jól megnyomta a horvát gárda, egy kis ideig úgy tűnt még akár gondban is lehet, de a kompozíciójuk jól scale-elt a lategamebe- főleg Blice Riven-jével, így erőteljesen jöttek vissza a mid game-be. Másodjára már az early game is jó kezekben volt náluk, itt inkább a mid game-be voltak gondok, oda-vissza mentek az ászok, mindkét csapat viszonylag sokat hibázott, de ez talán betudható a késői kezdésnek.

Ezzel a győzelemmel a Nice Gaming 3-2-ben zárta a csoportkört, ezzel a harmadik helyet érték el és a győzelmüknek hála a WiLD is bejutott a playoff-ba 4. helyen. Ha már playoff, a rájátszások május 26-án kezdődnek, este 8-tól. Két naponta lesznek mérkőzések, tehát a 26-án kívül 28-án, 30-án, június 1-én és az online döntő pedig június 3-án, ami eldönti, hogy ki csatlakozhat negyedikként Szófiába. Ezzel mi vagyunk a legeredményesebbek, hiszen egy másik ország sem tudhat három csapatot is még versenyben. A végső helyezések pedig a következőképp alakulnak.

Ha a szokásos rendszert követi a rájátszás, amiről egyelőre még nincs pontos infó, akkor valószínűleg átellenesen fognak játszani a csapatok. A két második helyezett rögtön az elődöntőkbe kerülnek, míg a két csoport 3. és 4. helyezettje egymással játszanak átellenesen a másik csoportból. Ezek alapján a Nice Gaming a román Cool Gaming-gel néz szembe, míg a WiLD a Yordle Elite Force-al. A két csoportelső pedig már biztosan ott lesz Szófiában, vagyis a Different Dimension és a Team Horizon Reapers és a wildcard tornán keresztül a G.Play.

Mivel az A csoportban elég szoros volt az állás és több szabályon keresztül kellett eldönteni, hogy ki is lesz az első. A görög rajongók elég nehezen fogadták és az ESL posztja alatt egy kisebb kommentháborúba kezdtek, mivel nem értették az elbírálás menetét.

A szabályok értelmében a legnagyobb prioritást a pontszám élvezi. Mivel e téren egálban van a két csapat, fejenként 12-12 pontjuk van, így máris átugorhatunk a b. pontra, ami azt mondja ki, hogy a két csapat közötti meccseredmények számítanak másodsorban. Mivel a THR megverte a GRE-t, ezért ők jutottak tovább elsőként. A C ponttal pedig a LoL-ban nincs értelme foglalkozni, mivel ez CS:GO meccsekben lévő map score különbségre vonatkozik.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!