Lám, a Blizzardnak is van szíve: megkönyörültek a játékosokon

Tíz ország Hearthstone-osai könnyebbülhetnek meg a döntés értelmében.

A májusi hónapban a Blizzard meglehetősen sok kártyást átcsábított a Hearthstone Wild módjába, hiszen bejelentették, hogy az egyes régiók 64 legjobb játékosa egy hivatalos versenyen vehet majd részt.

Mindezek után óriási felháborodást okozott, hogy a napokban közzétett versenyszabályzat szerint többek között az ausztráloknak és az új-zélandiaknak sem azon a szerveren kell játszaniuk, ahol az logikus lenne. Az említett országok hivatalosan az amerikai régióhoz tartoznak a Blizzardnál, a szóban forgó verseny kapcsán azonban - legalábbis elviekben - csak az ázsiai szerverről kvalifikálhatták magukat. A probléma az, hogy ez egy héttel a zárás előtt - és három hétnyi kőkememény ladderezés után - derült ki.

Kegyetlenül kiszúrt a Blizzard az ausztrál Hearthstone-osokkal

Egy héttel a vége előtt szóltak, hogy másik szerveren kell játszaniuk, ha be akarnak jutni a Wild versenyre.

Összesen egyébként tíz ország volt érintett: Ausztrália, Indonézia, India, Japán, Malajzia, Új-Zéland, Fülöp-szigetek, Szingapúr, Thaiföld és Vietnam. Az ezen nemzetekből érkező játékosokat eddig a Battle.net is automatikusan az amerikai szerverre irányította, már csak ezért sem volt logikus, hogy végül az ázsiai régióban kellett volna játszaniuk. A Blizzard azonban végül belátta, hogy nem lenne korrekt ez a húzás, ezért a változtatás mellett döntöttek: az amerikai szerverről is kvalifikálhatnak immáron az említett országok képviselői.

Egy-két napnyi bosszankodás és szomorkodás után tehát helyreállt a rend: végül senkinek sem veszett kárba több hétnyi játéka. Jár a keksz a Blizzardnak - de csak egy fél, mert még jobb lett volna, ha ez a probléma egyáltalán fel sem merül.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!