12 sebességgel az Idézők szurdokában

12 sebességgel az Idézők szurdokában

Dávid 24 éves és kamionsofőr. Ez önmagában még nem annyira érdekes, de pihenőidejét az autópályán LoL-ozással tölti.

Egy érdekes poszttal találkoztunk a minap Facebookon, ahol egy lelkes játékos osztotta meg képét, amint egy kamion fülkéjében játszik. Dávid 24 éves, Nógrád megyei lakos és tavaly január óta járja az európai utakat hű társával, egy Volvo teherautóval. Nem éppen egy szokványos hely mobilnettel, Európa számos pontjáról, ráadásul "munkahelyéről" játszani, így kíváncsiak voltunk ki is ülhet a kormány, valamint az egér és billentyűzet mögött.

A kép nagyon jó fogadtatásra lelt az egyik magyar LoL-os csoportban, majdnem 1000 like és egyéb reakció érkezett rá, valamint szellemesnél szellemesebb kommentek is, így arra gondoltunk kiderítjük milyen is lehet ilyen körülmények között játszani.

Bár nem régóta lolozik, nagyon lelkesen gyűjti a játékórákat, amikor csak tudja. Erre leginkább a pihenőidők alatt van lehetősége, vagy ha egy-egy átvevő pontra korábban érkezne és még nincs nyitva a hely. Volt olyanra is példa, hogy akár 4-5 órát is várnia kellett, ezért felcsapta a laptopot és már mehetett is játék. Anno már megismerkedett a LoL-al, de ez abbamaradt nála és több év után, alig pár hete vette elő újra. Egyébként nem ez az első olyan multiplayer játék, amivel próbálkozik, korábban a CoD2-t nyúzta, de szerencsét próbált az AION-ban és a World of Tanks-ben is. A Cod2-vel még versenyzett is, a 3v3-as EU letrán rank 1-et is elért, 2v2-ben top10-ig jutott és még egy ICL 5. helyet is bezsebeltek akkori csapatával, ha emlékezete nem csal. 

A mai modern világban szerencsére a mobilnet már nem egy megfizethetetlen dolog, ennek köszönheti Dávid is azt, hogy egyáltalán tud játszani. Persze azért nem olyan mint otthonról, átlagosan 60-80-as pingje van, ami még talán a pont játszható kategória, de elmondása szerint borúsabb időben ez felmehet 120-ra, vagy akár meg is szakadhat.

Legszívesebben Top-on játszik, utána második kedvence a Mid, de a Bot lane-el sincs gondja, az egyedüli szerep ami még nehézséget okoz neki, az a dzsungel, mivel azt még nem látja át annyira, de ami késik, nem múlik. Kedvenc hősei közé Wukong, Lux, Ashe és Garen tartozik. Jelenleg még nincs divíziója, mivel nem játszik annyira régóta újabban, de valószínűleg ez is csak idő kérdése.

Konkrét asztala nincs a fülkében, de elvileg a műszerfalon, vagy az ágyból is egész kényelmesen lehet játszani, ha nagy a kényszer, az ember szinte bárhol megoldja. Érdekes lehet így tölteni a napokat, nagy részében csak utakon fuvarozni, kikapcsolódásként pedig egy online játékkal játszani szinte bárhol az út mellett. Az biztos hogy így gyorsabban telik az idő és az unalmi faktor se lehet annyira nagy, arról nem is beszélve, hogy számos embert tud így elérni a játékon keresztül.

Olyanba még szerencsére nem volt része, hogy annyira hosszú dugóba került volna, ahol el tudott volna kezdeni egy játékot. Állítása szerint sokan nem szeretik ezt a munkát, ő viszont nagyon jól elvan így, akár hetekig is kibírná az utakon vezetéssel és lolozással, de néha már ő se kívánja a háta közepére sem a vezetést. Kollégái közül tudomása szerint más nem játszik, nekik egy fokkal biztosan szürkébbek a pihenőidők. A sok munka ellenére volt már példa olyanra, hogy szabadság alatt otthon a Euro Truck Simulator 2-vel ütötte, vagy inkább vezette el az időt. Amikor kap egy egész hétvégés pihenőt, akkor természetesen itthon is belefér pár óra LoL. 

Nektek mi volt a legérdekesebb helyzet, ahonnan LoL-oztatok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!