Lecsap a Riot a scripter-ekre, mégpedig a Reddit-en keresztül

Lecsap a Riot a scripter-ekre, mégpedig a Reddit-en keresztül

A Riot durván bekeményít a scripter-ek elleni harcban és teszik mindezt igazi troll módjára.

Van egy olyan érzésem, hogy valamilyen szinten már minden régi LoL játékos találkozott olyan ellenfél csapattal, ahol volt legalább egy valaki, aki script-elt. Egy Karthus, akinek minden Q-ja betalált, egy Katarina, aki 3 másodperc alatt csinált meg egy pentakill-t vagy egyszerűen egy olyan karakter, akit semmivel nem lehetett eltalálni, minden célzott támadás elől kitáncolt, valami embertelen reakcióidővel. Nemrégiben péládul futótűzként futott végig egy Xerath script is, ahol bárkit el tudott találni a pályán, távolságtól függetlenül, akár a bázison is. A script-ek vagy más néven csaló-programok persze tiltott kiegészítők és a használójuk simán megkapja a permaban-t ha elkapják, de eddig a kalapács igencsak lassan csapkodott le. De mostantól ennek vége, a Riot felügyelői nekiálltak a tavaszi nagytakarításnak és azt kell, hogy mondjam zseniálisan indultak neki a dolognak.
Az egész onnan indult, hogy nemrég az egyik Reddit-es script fórumban megjelent egy bejegyzés egy bizonyos RiotofPenguins felhasználótól, amit nagyjából a megjelenés után 5 perccel már töröltek is, mert sokan azt gondolták, hogy valaki csak szívatni akarja őket, sőt a Riot-os pingvint még ki is bannolták emiatt. Pedig ha tudták volna, hogy a bejegyzés teljesen komoly. Itt egy kép az eredeti bejegyzésről:

Az egészről az utolsó mondat az, ami egyszerűen zseniális:

Szevasztok kockák!

Gondoltam megosztok egy gyors üzenetet az anticheat csapatunktól.

Mi régimódiak vagyunk a Riot Games-nél, a teát feketén, a videójátékainkat pedig igazságosan szeretjük, támogatjuk a versenyszellemet és mondanom sem kell, hogy ti srácok nem igazán értek fel ehhez a szinthez. Bár egyrészről megértjük, hogy egyesek csalni szeretnének, hogy ezzel is előnyt szerezzenek másokkal szemben, de azt többre tartjuk, ha valaki egyszerűen szeretne jobb lenni valamiben és úgy döntöttük inkább az utóbbit fogjuk támogatni.

Mától kezdve (mondjuk úgy 30 percen belül), minden létező és jövőbeli feliratkozást egy ingyenes League of Legends mentes vakációval is díjazunk (mondjuk úgy pár évszázadig). Van egy nagyon jó hagyomány, ahol a játékosok megpróbálnak fejlődni és reméljük, hogy ezzel újra tudjuk nálatok éleszteni ezt a hagyományt. Egész egyszerűen nem vagyunk annyira elragadtatva ettől a scriptelő jelenségtől és ha a fiokjaitok permbannolása sem adja át azt az üzenetet amit szeretnénk, akkor finoman emlékeztetnénk mindenkit arra, hogy ezt már egyszer eljátszottuk anno.
Maradok még egy kicsit egy kérdezz-felelek-re. Tudom közületek a legtöbben megkapják majd a ban-t, de addig is itt vagyok ha akartok beszélni róla.

Üdv,


Persze sokan nekiálltak kutyázni a srácot abban a pillanatban és páran annyit kértek tőle, hogy bizonyítsa, hogy a Riot-tól van. Ezek után RiotofPenguins felment Discordra, majd hanyag eleganciával az egyik felhasználónak odadobott egy rp-t az account-jára a megegyezés után. A srác, vagy csaj annyira meg volt róla győződve, hogy még azt is megígérte, hogy bevallja, hogy scriptelt, ha megjelenik az az 1 db RP nála. Nos, talán nem kellett volna.

Ha pedig minden igaz, akkor fenyegetést be is váltották és 30 perc múlva, akinél észlelték a kérdéses scrpit-et, annak abban a pillanatban lement a függöny. Tehát ha valaki, akár csak egy játékra használja a programot, a csalás elleni csoport abban a pillanatban tiltja a kérdéses felhasználót. Az ígéretek szerint pedig itt nem állnak meg, mostantól sokkal erélyesebben lépnek majd fel az ilyen játékosok ellen.

Nem tudom, hogy vagytok vele, de amikor egy ilyen hírt olvasok, egy kicsit mindig megtelik örömmel a szívem. Lehet, hogy én csak egy Silver pleb vagyok, de ezt én el tudom fogadni, nem rage-elek, nem anyázok és nem csalok, de találkoztam már mindegyikkel az ellenfél és persze a saját csapatomban is. Amikor pedig látom, hogy valaki emiatt megkapja a megérdemelt büntetést, akkor egy kicsit mindig visszatér a hitem, hogy lehet ezt a játékot szépen is játszani.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!