A Misfits és a dignitas csatlakozott a PEA-hez, seangares ismét tag lett

A Misfits és a dignitas csatlakozott a PEA-hez, seangares ismét tag lett

Seangaresék csak visszataláltak a Misfitsszel a PEA-be, ahonnan fél éve még fejvesztve menekültek társaival.

Tavaly decemberben igen szép kis botrány kerekedett a PEA és franchise alapú CS:GO ligájának ötletéből. Végül a csapatok döntése halálra ítélte a koncepciót, de ettől függetlenül egy "áldozata" mégis csak volt ennek, méghozzá a TSM akkori felállása élükön seangaresszel.

Mit tanultunk a PEA-botrányból?

tbr | 17/01/05 18:00 Egyre égetőbb kérdés az esportok jogi szabályozása és az esportolók érdekeinek védelme, ezért a PEA-botrányon keresztül most bemutatjuk a problémákat! A hetek óta húzódó PEA-botrány kapcsán felmerült egy érdekes téma, amiről mindenképp érdemes néhány szót ejtsünk, hogy átláthatóbbá váljon az a probléma, amit a vita gerjesztett.

Miért is hoztuk fel ismét ezt a témát? Nos, két szervezet, név szerint a dignitas és a Misfits úgy döntött, hogy csatlakoznak a PEA nevű észak-amerikai érdekvédelmi szervezethez. Az amerikai álmokat kergető dignitas részéről ez egy logikus és megkérdőjelezhetetlen döntés volt. Ám a Misfits részéről már nem ennyire egyszerű a helyzet első ránézésre és ezért magyarázatra szorul.

Kicsapta a TSM az újonnan igazolt játékosát a PEA balhé miatt

Folytatódik a PEA körüli balhé, ezúttal a TSM háza táján.

Ha visszaemlékeztek (ebben a fenti cikk is segíthet), a TSM szintén tagja a PEA-nek és decemberben a Misfits játékosait foglalkoztatták még. Aztán jött a balhé seangares és a TSM tulaj Reginald között a franchise liga kapcsán, melynek az lett a vége, hogy Sean távozásra kényszerült, majd a csapat többi tagja követte őt. Ezután igazoltak a Misfitshez, ahol még a szele sem érte őket bármilyen franchise-nak.

Most pedig a Misfits úgy döntött, hogy ők is csatlakoznak, tehát Sean ismét egy PEA-tag szervezetben játszik, amire nyilván sokan felvonták a szemöldöküket. Azonban Twitteren elmagyarázta rajongóinak, hogy ezúttal miért ment bele ebbe a megállapodásba csapatával:

Ez röviden annyit tesz, hogy nem talált kifogást ellene, mert "a PEA nem tervez CS:GO ligát indítani." Illetve kiemelte, hogy "A Misfits csatlakozása a PEA-hez nincs hatással a CS:GO csapatra és nem egy CS:GO liga a célja." Tehát sikerült olyan egyezségre jutni, ahol a Sean és csapata autonóm maradhat a PEA képtelenségeitől.

Velük együtt már összesen 9 csapat gazdagítja a PEA-t, köztük a csapat nélkül maradt TSM-mel, az Immortalsszal, a Cloud9-nal, a Liquiddel, az NRG-vel, a CLG-vel, a compLexity-vel és a másik újonccal, a dignitasszal.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!