Egyre biztosabb a svéd forgatás, beárazták már REZt is!

A 19 éves játékos szinte bármelyik csapat felé tarthat jelen pillanatban.

Talán nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy 2017 eddig a svédek gyengélkedéséről szólt. A most már három tagú svéd elit csapatai valahogy nem találják a siker receptjét és a hírek újabb forgatásra utalnak.

A Fnatic egyéves kálváriája nem úgy sült el, ahogy tervezték. Ezt tudjuk. Amint egyikük sem ment semmire rögtön bejelentették az újraegyesülést. De hiába találtak a többszörös Major győztes Fnatic játékosok újra egymásra az ELEAGUE Major után, ha az eredmények nem a legjobbak. Mióta ismét együtt van a csapat még egyetlen rájátszásba sem jutottak be, ezt pedig kérdéses, hogy meddig bírja ki a játékosok egója. Bár a közösségi médiában látottak alapján nem valószínű, hogy hasonló hülyeséget elkövetnének, amit tavaly és összetartónak tűnnek, még.

Bréking: Újra összeáll a tavalyi Fnatic!

5 hónapig bírták külön, újra egy zászló alatt a tavalyi IEM Katowice győztes Fnatic!

Emellett az is látszik, hogy a GODSENT rosszabbul jött ki a csereberékből, mint a Fnatic és eredményekben is lemaradtak tőlük. Személyszerint nem gondolnám, hogy valamelyik játékos jelentené a problémát, hiszen mindenki remek a saját szerepében, inkább az a gond, hogy nincs meg bennük az a plusz, ami kiemelhetné őket a mezőnyből és emiatt kevés tornára tudnak eljutni. De egyre valószínűbb, hogy ők is inkább forgatásban gondolkodnak, hogy új erőre kapjon a csapat.

NiP: "Senki nincs biztonságban, akárkit elküldünk, ha úgy jó a csapatnak!"

A NiP ügyvezetője meglepő őszinteséggel válaszolt a csapat összetételét firtató kérdésekre, még a legnagyobb sztárokat sem fogják kímélni.

A harmadik svéd ötös, a NiP, talán a legrosszabb helyzetben van köztük. Hiába igazolták le idén Drakent pyth helyére, ha a csapat többi tagja már csak régi önmagának árnyéka. GeT_RiGhTék történelmi mélyponton teljesítenek és még a Minorra se jutottak ki a PGL krakkói Majore előtt. Számukra egyértelműen a forgatás lehet az egyetlen megoldás és emiatt még most tisztáznám, hogy nem Draken a probléma, hanem mindenki más.

RiP NiP, már az EU minoron se lesznek ott GeT_RiGhT-ék!

Nem hogy legend, nem hogy major kvali, de még az EU minor se jött össze a nindzsáknak

2017-re, a majdnem 5 éve együtt játszó négyesről egyértelműen sugárzik, hogy többé képtelenek együtt játszani. Ezt pedig a NiP vezetői is látják, egyre több jel mutat arra, hogy a brandet inkább rombolja a játékosok megtartása, mintsem építi és hajlandóak lennének bárkit kidobni Drakent leszámítva, ha arra van szükség. Már pedig arra van szükség, hogy egy vagy több játékost is cseréljenek, ez pedig a következő hetekben be is következhet.

A gyenge NiP szereplés után ismét indul a svéd forgatási láz?

Az utóbbi időben nagyon gyenge formában játszik a NiP, úgy látszik, a sikertelen Minor kvali után beindulhat a újra a svéd forgatás.

Nos, ebben a helyzetben minden apró hírmorzsa képes felborítani a svéd erőegyensúlyt és ezúttal igen nagy pletyka robbant be a köztudatba, hála DeKay-nek! Ugyanis arról számolt be, hogy a GODSENT és a NiP is érdekelt lehet az EPSILON játékosának, REZnek a kivásárlásában! Forrásai szerint kb. egy hónapja tették ki rá a 200 000 dollár környéki árcédulát. Nem tudni, hogyan állnak a tárgyalások, de jelen helyzetben mindkét szervezet megadna érte bármit, bár anyagilag a NiP jobban állhat és kevésbé rázná meg őket ez a horibilis összeg.

Fredrik “REZ” Sternerről érdemes tudni, hogy a 19 éves svéd játékost az egyik legígéretesebbnek tartják jelenleg és 2016 végén olyan sztárok, mint olofmeister, flusha vagy Kjaerbye állították azt, hogy 2017-ben REZ lehet az év felfedezettje. Számára mindkét csapatban lenne ismerős arc, hiszen a NiP-ben játszó Draken és a GODSENTet erősítő disco doplan szintén csapattársai voltak az EPSILONban, míg ki nem vásárolták őket a nagyok. De a tehetségtől elvonatkoztatva is, ez az összeg hatalmas, bár tény és való, hogy NiKo kivásárlási ára mellett már-már eltörpül.

1 millió dolláros kivásárlási ár, bemutatkozik FaZe NiKo

A találgatásoknak vége, Niko a csapat új ötödike.

Amennyiben a GODSENT ragadja el a fiatal REZt, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy még is kinek a helyére érkezhet? Nos, egy korábbi pletyka alapján Lekr0 áll a legközelebb a távozáshoz, állítólag a NiP vinné őt pronaxéktól. Viszont ha Lekr0 és REZ is a NiP felé tart, akkor hamarosan két veterán nindzsától is búcsúzhatunk, hiszen Drakent megtartaná a szervezet és végleg le szeretnének számolni "az 5. játékost cseréljük és majd jó lesz" mentalitással.

Most már csak az a kérdés, hogy az örök utálatnak kitett friberg, a legnagyobb gödörben lévő GeT_RiGhT, az irányítóként megbukott Xizt vagy a Draken után jelenleg legeredményesebb f0rest távozik a Ninjas in Pyjamas szervezetétől? Minden esetre is, hamarosan kiderül!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!