Szinte változásmentes a világranglista, jöhetnek a spekulációk

Szinte változásmentes a világranglista, jöhetnek a spekulációk

Nincs nagy mozgolódás a TOP10 csapatok sorrendjében, itt az ideje a tippelésnek.

Megérkezett a HLTV szokásos heti világranglista frissítése, amit a neves szakportál minden hétfőn közzétesz. Nagy esések, illetve látványos előrelépések azonban a heti update során nem jellemzőek, hiszen csak az elmúlt egy hét adatait összegzi az oldal. Az egyetlen lényegi változás a TOP10 csapat sorrendjében a Virtus.pro, akik  negyedik helyről a hetedikre csúsztak vissza, ami a G2, North és a Na’Vi számára jelentett 1-1 helyezésnyi javulást.

Érdekesebb lesz azonban a májusi összesítés, ahol már az áprilisi állapothoz viszonyítva áll fel a sorrend. A május két fő nagy eseménye a hó elejei IEM Syndey és a DreamHack Open Tours voltak, de az ESEA S24 leicesteri 50.000 dolláros versenye, ill. a GeForce Cup 30.000 dolláros LAN-ja is nagyobb tornákhoz sorolható.

Magasban az IEM trófea

A világ másik felén, Ausztráliában megrendezett tornát a remek formában lévő SK Gaming nyerte a FaZe-zel szemben, a DreamHack farncia állomását pedig a HellRaisers legyőzésével tudhatta magáénak az otthoni pályán játszó G2. Vajon hogyan alakul majd a havi ranglista a nagy csapatok versenyében?

Ugyan az Astralis utolsó LAN-ja pont az IEM Sydney volt, ahol a nagy rivális FaZe állította meg őket, ennek ellenére az első és második helyezett valószínűleg nem cserélődik fel a torna miatt. Azonban az SK győzelme könnyen a feljebb repítheti FalleN-ékat, aminek a kárát, a hónapban csak online meccseket játszó Virtus.pro láthatja.

A FaZe 728 ponttal a második, az SK-nak viszont „csak” 526 pontja van, így negyedik helyen áll jelenleg a havi listában. Kérdés, hogy az IEM győzelem elegendő lesz-e a második helyezéshez.

Érdekes lehet azonban a G2 helyzete. Szépen kapaszkodik fel az ötös, mert márciusban még a 16., áprilisban már a 8. helyen tanyáztak, így Tours megnyerésével vélhetően még tovább emelkedik a sztárcsapat helyezése.

Boddy emeli a kupát

Ha konkrét predikciót kellene meghatározni, akkor a franciák körülbelül az 4-5 helyre várhatóak, hiszen a jelenlegi 6. helyezett Na’Vi a DreamHack-en a csoportból sem jutott tovább, ahogyan a mostani 5. North sem, akik meglepetésre csak a 6-7 helyen végeztek Sysney-ben. A VP pedig eddig nem sokat villantott magából, az elmúlt 15 meccséből csak hármat tudott megnyerni.

A HellRaisers és az Optic előrelépése viszont feltehetőleg meglesz, hiszen az előbbi csapat kiváló teljesítményt mutatott a Franciaországban. Az ezüstérem is szépen csillog, talán 1-2 helyezést hozhat Bence csapatának. Az amerikai gárda pedig Sydney-ben lett 3-4 helyezett. Ennek tükrében a világ TOP10 CS:GO csapatának rangsora májusban akár a következő képen is alakulhat:

  1. Astralis

  2. FaZe

  3. SK Gaming

  4. G2

  5. Virtus.pro

  6. North

  7. Natus Vincere

  8. HellRaisers

  9. Gambit

  10. Optic

A fenti lista természetesen csak egyszerű jóslat, spekuláció. A HLTV listája a pontos statisztikák, előre definiált számítási módszertanok és egyéb mutatók, eredmények miatt teljesen eltérhet. Azért van benne logika, könnyedén előfordulhat hasonló eredmény. Ti milyen sorrendre számítotok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!