A Virtus.pro végleg felhagy az ESL Pro League-gel?

A Virtus.pro végleg felhagy az ESL Pro League-gel?

Pasháék kiestek a Pro Leagueből, de újabb találgatásokra ad okot kilépésük az ESEA ligájából.

Úgy tűnik folytatódik a Virtus.pro és az ESL Pro League története, hiszen egy érdekes felfedezést tettünk a mai nap során, melyre egyelőre hivatalos magyarázat nem érkezett. De mi is történt?

Összefoglaló: Véget ért az EPL csoportköre

Meg vannak a továbbjutók és kiesők is!

Valószínűleg már mindannyian tudjátok, hogy a Virtus.pro nem lesz ott az ESL Pro League 6. szezonjában, miután nemrég kiestek a ligából. A kiesés természetesen azzal jár, hogy a következő idényben az ESEA Premier ligában kellene küzdeniük a visszajutás lehetőségéért. Legalábbis a hivatalos információk alapján ez lenne a helyzet.

Azonban kikerült az ESEA Premier liga névsora melyen az ő nevük nem szerepel! Ez pedig újabb feltételezésekre adhat okot, miután tavaly is visszahozták őket létszámbővítés címszó alatt. De mi is lehet a háttérben? Ezt próbáltuk megfejteni a következőkben.

Nyílván mindenkinek az jutott eszébe először, ami nekünk is, hiszen az utóbbi időben kb. mindig elsütöttük ezt a poént, de valahogy olyan érzésünk van, hogy közeledünk felé: ismét bővül az indulók száma ősszeé az EPL-ben és a VP-t visszahozzák, mint tavaly. Ha ez bekövetkezik, akkor onnantól senki sem veszi majd komolyan ezt az egész feljutási-kiesési folyamatot a nagyok közül.

Hiszen ha pl. ősszel kiesik valamelyik top csapat, akkor őket is visszahozhatják majd ugyanúgy, mert a ligának és a csapatoknak az az érdeke, hogy sokan nézzék a közvetítést és nem a tisztességes verseny. Ezzel pedig elindulnánk egy franchise liga felé, amivel a PEA is próbálkozott és a feljutni kívánó csapatoknak be kell látnia majd, hogy a pénz beszél és nem kerülhetnek a bejáratott nevek mellé soha. Ez pedig sokat ártana mind a liga renoméjának, mind az e-sportnak.

Mit tanultunk a PEA-botrányból?

tbr | 17/01/05 18:00 Egyre égetőbb kérdés az esportok jogi szabályozása és az esportolók érdekeinek védelme, ezért a PEA-botrányon keresztül most bemutatjuk a problémákat! A hetek óta húzódó PEA-botrány kapcsán felmerült egy érdekes téma, amiről mindenképp érdemes néhány szót ejtsünk, hogy átláthatóbbá váljon az a probléma, amit a vita gerjesztett.

Egy másik ok már sokkal barátságosabb képet fest. Az ESEA ligája nyáron lesz és a Majorre, valamint a családra szeretne koncentrálni a csapat. Ebbe pedig nem fér bele, hogy online meccseket játszanak esténként június 2-a és augusztus 1-je között. A Major pedig különösen fontos lesz ezúttal a VP-nek, hiszen Lengyelországban rendezik és ki kell köszörüljék a csorbát az elmúlt fél évben mutatott teljesítményért, valamint az ELEAGUE Major döntő elbukásáért.

Pasha: "Az emberek azt hiszik, hogy az e-sport könnyű meló, pedig nem az"

MooNLight | 17/05/10 05:51 Interjú pashaBiceps-szel, ahol szóba került ropz, az AWP szerepkör, egy Lamborghini és az SK focimeccs is. Jól indult nektek az év. Harmadik helyezés a WESG World Finals 2016-on, második az ELEGUE majoron, és megnyertétek a DreamHack Masters Las Vegas 2017-et. Mi hajtott titeket?

A harmadik és egyben legegyszerűbb indok szerint a VP vezetősége úgy gondolta, hogy nem tesz jót a brandnek, ha ennyire alacsony szinten játszanak magukhoz képest. Ez pedig egyszerre fair meg nem is. Hiszen a rajongók joggal várhatják el tőlük, hogy mindenhol a lehető legtöbbet hozzák ki magukból és sokat szerepeljenek. Persze ez emberileg lehetetlen a játékosoknak, de ezt ők hozták össze maguknak, szóval úszni kell az árral. Viszont így biztos, hogy a nyáron is a feltörekvők kapják a rivaldafényt és nem ők, így a versenyszférával szemben ez egy jó döntés. Kár, hogy ezért a rajongók szívnak ismét.

Akármelyik opció is lehet a háttérben az már biztos, hogy nem az ESEA Premier League-ben nem játszanak a nyáron és ha csak nem hozza őket vissza az ESL a Pro Leaguebe, akkor búcsút inthetünk a VP-nek ebben az online bajnokságban örökre.

Szerintetek melyik forgatókönyv zajlik le?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!