Infografika: Kiderült mennyi profi CS:GO játékos van Európa 10 országában

Infografika: Kiderült mennyi profi CS:GO játékos van Európa 10 országában

10 ország profi játékosainak számát vetették össze a lakossággal, íme a számok!

Érdekes infografikára leltünk, mely 10 ország profi CS:GO játékosának számát veti össze hazájuk népességével. Ez alapján láthatjuk, hogy az egyes országokban 1 millió főre vetítve hány profi játékos tevékenykedik aktívan!

Az utóbbi időket figyelembe véve talán nem is meglepő, hogy a dánok toronymagasan vezetik az összeállítást. Átlagosan ~4 játékos jut 1 millió főre Dániában, ami egy igen nagy szám ahhoz képest, hogy az országban kb. 5-6 millióan élnek. Őket igencsak lemaradva követi Svédország a maga ~1.5 játékosával milliónként, ami igen meglepő, ha figyelembe vesszük azt, hogy milyen sokáig dominálták a CS különböző verzióit svéd játékosok.

A valódi meglepetés viszont mégsem ez, hanem Észtország! Éppen csak elmaradnak a svédektől, pedig sokkal kevesebb ismert játékosuk van. Közülük is a legismertebb a mousesports színeiben játszó ropz és a Dániában élő Tenzki.

A többi ország nagyjából hasonló eredményt produkált: Szlovákia és Finnország csak 2 millió lakosonként termel ki egy profi CS:GO játékost. Mögöttük Australia már csak 3 millió lakosonként tud egy játékost felmutatni, míg Lengyelország, Szerbia, Belgium és Bosznia-Hercegovina átlagosan 4 millió lakosra számolva adott egy játékost a világnak.

Magyarország sajnos nem szerepel az infografikán, de érdekes lenne megtudni, hogy idehaza a lakosság mekkora hányada képes megélhetésként játszani kedvenc játékával!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!