Változások várnak a Virtus.pro-ra és a többi kiesőre

Változások várnak a Virtus.pro-ra és a többi kiesőre

A sűrű versenynaptárhoz igazítják az ESL Pro League kiesési rendszerét.

A közelmúltban eldőlt, hogy Észak-Amerikában a Foundation és a RUSH, Európában pedig a Kinguin és - óriási meglepetésre - a Virtus.pro lettek az ESL Pro League ötödik szezonjának kiesői. Eddig úgy volt, hogy ők ESEA Mountain Dew League-ben folytathatják majd júniustól, az ESL azonban bevezetett számukra egy új szabályt, ami a versenysorozatot ugyan nem érinti, a naptárat azonban annál inkább.

Miután a Pro League és a Mountain Dew League szezonok között átfedés van (előbbiből kettő, utóbbiból három van az évben), ezért az ESL úgy döntött, megadja a lehetőséget a kiesőknek arra, hogy csak a következő feljutásért menő szezonra nevezhessenek. Az éppen ma induló Season 25-ben ugyanis még nem lehet kivívni a feljutást a Pro League hatodik szezonjába, erre csak a Season 26-ban lesz lehetőség.

A változás értelmében tehát az ESL Pro League kiesői mostantól automatikusan az ESEA Mountain Dew League azon szezonjában folytatják majd, mely a feljutásért zajlik. Ám opcionálisan csatlakozhatnak a már köztes évadhoz is - felvéte, hogy úgy érzik, nem terhelik ezzel túl saját versenynaptárjukat.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!