Két e-sportversenyt is tart a Nintendo az E3-on

Két e-sportversenyt is tart a Nintendo az E3-on

Főszerepben a Switch két nagy nyári dobása, a Splatoon 2 és az ARMS.

A Nintendo már korábban is mutatott érdeklődést az e-sport irányába: a tavalyi évben például egy egészen nagyszabású Splatoon-bajnokságot szerveztek az ESL közreműködésével.

Nextgen Nintendo konzolért zajlik majd a Splatoon bajnokság

Jövő héten indul a Nintendo és az ESL közös kupája, melynek fődíja az új Nintendo masina, az NX lesz.

Úgy tűnik, az idei évben még nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni erre a vonalra: a konzolgyártó bejelentette, hogy két versenyt is fognak tartani az év hagyományosan legnagyobbnak számító videojátékos ünnepélyén, az E3-on.

Az egyik esemény főszereplője a június 16-án megjelenő mozgásérzékelős-verekedős játék, az ARMS lesz. Itt nyolc játékos fog megküzdeni egymással: négy, a verekedős műfajban veteránnak számító játékos, illetve négy fő a közönségből, akik az E3 második napján tartott négy selejtezőn kvalifikálhatják majd magukat. A meghívottak között ott lesz a Street Fighter-legenda Alex "CaliPower" Valle is.

Június 13-án egy Splatoon 2 versenyt is tartanak, melyre négy csapatot hívnak majd a világ különböző tájairól: a Deadbeat az Egyesült Államokból, a Dynameu Japánból, a Rising Moon Európából és a Blue Ringed Octolings Ausztráliából.

A versenyeket a Nintendo élőben streamelni fogja az E3-as weboldalon és a hivatalos Twitch-csatornán.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!