Ma este összecsap a Pro League két legjobbja az első helyért!

Ma este összecsap a Pro League két legjobbja az első helyért!

Összefoglaltuk a tegnapi ESL Pro League elődöntő történéseit a ma esti döntő előtt.

Tegnap este lezajlott az ESL Pro League elődöntője is, ahol az SK-G2 rangadót és a North-Liquid mérkőzéseket izgulhattuk végig.

Ők a legjobb 4 csapat az ESL Pro League döntőjében, kövesd a magyar közvetítést!

Már csak 4 csapat maradt Dallas-ban, hogy eldöntsék, ki lesz az EPL ötödik szezonjának bajnoka! G2 vs. SK, North vs. Liquid az elődöntőkben!

G2 - SK Gaming (2:0)

A két csapat simán döntőt is játszhatott volna egymás ellen, a verseny alatt többször is hangoztatták ezt a vágyukat a játékosok, de a sors úgy hozta, hogy az elődöntőben kellett találkozniuk. Az első pálya Cache volt, itt egy nagyon szoros első félidő után az SK került előnybe, azonban a G2 terror oldalon a második félidőben nagyobb nyomást helyezett a brazilokra. 14:8-ig meneteltek a franciák, itt érkezett egy kisebb visszatérés FalleNéktől, azonban 15:12-nél már nem hibázott a G2 többet és behúzták az első pályát, mely az SK választása volt.


Fallen elképesztő 4K-ja a visszafoglalásnál (Cache)

A második pályán, Overpasson nagyon hasonlóan alakultak a dolgok, mint Cache-en. Azonban az első félidőben ismét az SK tudott nyerni, ráadásul 10:5-tel vitték el a CT oldalukat. Lett volna miért aggódnia itt a G2-nak, hiszen az SK terror oldala rendkívül erősnek bizonyult Dallasban minden pályán, de a franciák nyugodtak voltak és képesek voltak visszatérni a meccsbe. Kevés hibát vétettek a második félidőben és 11 kört hoztak a brazilok ellen, akiknek összesen 2 kört sikerült megnyernie támadóként. Tehát a második pálya is 16:12-vel ért véget a G2 előnyére, így sima 2:0-val végeztek az esélyesebb SK Gaming ellen.

Az SK legnagyobb gondja egyértelműen az volt, hogy a világ legjobb játékosának tartott Coldzera ezúttal nem hozta a tőle elvárt szintet és magához képest a teljes verseny alatt alul teljesített. Ellenben FalleN hiába játszott élete egyik legjobb formájában mindkét pályán, sajnos ez sem volt elég a győzelemhez. A franciák közül NBK számított a legnagyobb visszatérőnek, aki több szakértő szerint is olyan formában játszott tegnap, amit már két éve nem láthattunk tőle. Nem volt látványosan erős a játéka, de minden helyzetben benne volt és ott segítette a csapatát, ahol tudta, ez pedig sokat emelt a G2 játékán.


FalleN dupla nyitója a 23. körben (Overpass)

North - Team Liquid (2:0)

Érdekes összecsapásnak lehettek tanúi azok, akik követték ezt a mérkőzést is, hiszen annak ellenére, hogy két kisebb csapat játszott egymás ellen, mint a másik elődöntőben, azért voltak meglepetések. Az első pályán, Nuke-on kőkemény North dominanciát láthattunk. Nem voltak igazán nagy pillanatok, 16:5-re megnyerte a North ezt a pályát, miközben a Liquid alig tudott valamit mutatni magából, Twistzzen kívül mindenki alul teljesített. A túloldalon a mostanában gyengébb formát mutató Magisk viszont igen jól játszott, egyértelműen ő volt a legjobb a meccsen.


jdm dupla nyitója a 15. körben (Mirage)

Nuke után mindenki úgy gondolta, hogy itt a vég a Liquidnek és egy gyors verést kapnak még Mirage-en is, miután az atomerőműves pálya mellett ez a kedvence a dánoknak. Azonban az észak-amerikai csapat nagyobb ellenállást tudott kifejteni, mint vártuk. Mindkét félidőben 11:4-es CT oldalt produkáltak a csapatok, tehát 15:15-ről érkezhetett a hosszabbítás. Itt ugyan elvérzett a Liquid és 19:17-re ezt a pályát is megnyerték a dánok, azonban parázs akciókkal mindenképp gazdagodtunk. Elég csak visszagondolni jdm nyitójára a 15. körben vagy ahogy k0nfig megmentette a Northot a 30. körben a vereségtől egy A visszafoglalásnál.


k0nfig hosszabbításra menti a pályát a 30. körben (Mirage)

Tehát a mai napon este 20:00-tól a G2 és a North csaphat össze az EPL 5. szezonjának kupájáért és a vele járó 225 000 dolláros főnyereményért a Bo5 döntőben. A döntőről természetesen magyar nyelvű közvetítés is lesz majd, ahol BoneDaDDy és jómagam, azaz tbr lesznek a kommentátoraitok. A közvetítést a már szokásos helyen, az ESL csatornánkon találjátok:

ESL_esporthuCS - Twitch

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!