Öt csapat, akinek van esélye a G2 ellen az EU LCS-ben

Öt csapat, akinek van esélye a G2 ellen az EU LCS-ben

Van ellenszere a G2-nak? Ha pedig van, akkor ki tudja megverni őket?

A tavaszi szezonban a G2 egyszerűen keresztülgázolt az EU LCS teljes mezőnyén. A legtöbb meccs úgy nézett ki, mintha nem egy ligában játszanának a résztvevő csapatok, mintha Challenger játékosok kerültek volna szembe pár Diamond-ossal. A csapat egyik tulajdonosa, Carlos "Ocleote" Rodríguez anno egy kicsit ki is fakadt amiatt, hogy az ellenfelek mennyire gyengék és túl könnyű dolguk van:

"Talán kettő vagy három csapat kivételével a többiek ellen már nem kihívás a győzelem, a legtöbben egyszerűen csak vesztegetik az időmet és én gyűlölöm, amikor valaki el**** az időmet."

A kijelentés talán egy kicsit egoistának tűnik, de ha megnézzük azt, hogy mit műveltek tavasszal és az első nyári meccsen, ahonnan az együttes fele még hiányzott, egy kis botlás után is simán bedarálták a Roccat-et, akkor már érthető, hogy Ocelote miért beszél ilyen magabiztosan. Ezek után lássuk, hogy kiknek lehet esélyük arra, hogy megszorítsák a G2 csapatát és mit is kéne csinálniuk, hogy méltó ellenfelek legyenek.

Roccat - Pridestalker-nek össze kell kapni magát

Tavasszal a szezont egy 6 meccses győzelmi sorozattal fejezték be, ahol még a G2-t is bedarálták egy 2-1-es meccsen. Ezek alapján jó esélyekkel indulnának, de sajnos Nubar "Maxlore" Sarafian otthagyta a csapatot és a jungler-nek az utolsó győzelmekben oroszlán része volt. Persze a helyére érkező Milo "Pridestalker" Wehnes is nagyszerű játékos, de nyilván a teljes összhang még nincs meg közte és a csapat között. A jó szerepléshez szükség lenne arra, hogy a játék korai szakaszában erősebben tudjon koncentrálni az ösvényekre. Ha ezt nem sikerül összehozni, akkor akár megint 0-7-el kezdhetik a szezont.

Unicorns of Love - le kell faragni a kis hibákat

Az EU LCS döntőjében a G2 megmutatta, hogy az UOL-nak hol van a legnagyobb hibája, a helyezkedésben. Nem egyszer buktak kisebb összecsapásokat és persze csapatcsatákat azért, mert mondjuk Samux és Exileh valahogy rossz pozíciót választott. Ebből kifolyólag pedig vagy nem tudták kiosztani a szükséges dps-t vagy a G2 egyszerűen kikapta őket. Azért nem kell temetni az unikornisokat, Hamburg-ban is megmutatták, hogy tudnak alkalmazkodni a G2 stílusához, reméljük nyáron már az ellenszerét is megtalálják.

Fnatic - a kisebb összecsapásokon dolgozni kell

Az biztos, hogy Nicholas "NicoThePico" Korsgaard, a Fnatic korábbi edzőjének stílusa nem működött. Nico azt akarta erőltetni, hogy olyan összeállítást hozzon a csapat, ami a legoptimálisabb, ami a legerősebb meta választásokat tartalmazza. Úgy gondolta, hogy ha ki tudnak draftolni egy ilyen csapatot, akkor nyert ügyük van. Ez papíron jól hangzik, de amikor a játékban azt lehet látni, hogy az ösvények bukóban vannak, akkor hiába jó a kompozícióM, győzelemhez ez nem elég. Ezért a hetedik hét után Nico ment és jött Dylan Falco, aki azt mondta, hogy az ösvényekre, no meg a kisebb csatákra kell összpontosítani, ahogy azt a G2 csinálja. A fejlődés már érezhető is, az első héten a Fnatic Rekkless vezetésével úgy elverte a Misfits meg a NIP csapatát, hogy most már kíváncsi vagyok mit ttudnak csütörtökön a G2 ellen mutatni.

Misfits - kiszámíthatatlanabbnak kell lenni

A csapat nagy meglepetésre a negyedik helyen fejezte be az újonc szezonját és várhatóan nyáron még erősebben térnek majd vissza. Most, hogy Maxlore érkezett KaKAO helyére eltűnt végre a nyelvi korlát, így a csapat kommunikációja tuti, hogy javulni fog. Azt viszont el kell felejteniük, hogy a taktikákat a bot köré építik, Hans Sama és Ignar nagyszerű játékosok, akik tavasszal sokat tettek hozzá a sikerekhez, de ezzel az a baj, hogy könnyen lehet ez ellen építeni, ha valaki csak arra koncentrál, hogy őket megállítsa.

H2k - át kell értékelni a dolgokat

Az H2k jó csapat, van egy erős mid-esük, a bot-on Nuclear és a Chei is tud egy teljesen jó ösvényfázist hozni, Jankos pedig az egyik legjobb jungler a bajnokságban. Az egyik legnagyobb baj talán csak abban van, hogy a csapat picit egy dimenziós, ha Jankos-nak jól ment a játék korai szakasza, akkor a többiek is rendben voltak, ellenkező esetben jött a vereség. Ha az ellenfél nem hagyta, hogy legyen ösvény fázis és már korán nekikezdtek az agressziónak, akkor azt nem nagyon tudták lekövetni. Ha ezen sikerül változtatni, akkor a G2-t is meg lehet verni.

Talán a fenn említett öt csapat az, aminek van esélye a győzelemre ha Ocelote gárdája jön szembe, de az biztos, hogy mindenkinek fel kell kötni a gatyát. Persze, ha a Splyce az egyik hétről a másikra ki tudná javítani az ösvényfázisban elkövetett hibáit vagy a Vitality végre határozottabban tudna döntéseket hozni, akkor ők is elfértek volna itt, de most még nem úgy tűnik, hogy számolni kell velük. A személyes véleményen szerint mondjuk úgy gondolom, hogy egyedül az UOL-nak és a Fnatic-nak lehet valami keresni valója, de majd kiderül mit hoz a nyári forduló.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!