Közel 5000 user ment VACációra egyetlen nap alatt

Az újabb VAC ban hullám több ezer Linux játékost érintett.

Ahogyan arról tegnap is beszámoltunk, a Valve lecsapott a Linuxon csaló játékosokra is, hiszen több, csak ezen a platformon elérhető csalást adtak hozzá a VAC-hoz. Ez pedig jó pár csaló játékos távozását segítette elő az elmúlt órákban!

Az új frissítés számos hibát is hozott a játékba!

Az új frissítés elég vegyesre sikerült, hamarosan érkezhetnek a javítások.

A lenti ábrán is jól megfigyelhető, hogy a frissítés előtt alig pár száz fiók került a banhammer alá naponta. Aztán jött a frissítés kedd este és ennek eredményeként 4 499 csalótól szabadultunk meg a következő 24 órában. Ezután szerdán további 1 146 fiókot tiltott a VAC, mely ugyan visszaesés a keddi számokhoz képest, de még mindig nagy hatással lehetett az új VAC-frissítés erre a napra is. Ezzel összesen 7 043 dollárnyi skintől búcsúztak a kitiltott játékosok, mely forintra átszámítva nagyjából 2 millió!

Jó látni, hogy mostantól a Linuxos csalókat is felismeri a rendszer, hiszen ezen az operációs rendszeren évek óta büntetlenül lehetett csalni, mivel a VAC csak a Windowsos rendszereken működött megfelelően. Ráadásul az utóbbi rendszeren játszók közül is sikerült megfogni pár nagyobb csalást, melyek már a fizetős kategóriába esnek, így az inventory mellett még több értéket bukhattak az érintettek. Ebből is látható, hogy a Valve ígéreteinek megfelelően a VAC fejlesztése valóban megkezdődött az utóbbi időkben.

Rossz világ jön a csalókra, elindult az anticheat rendszer!

A Valve új fejlesztésének hatására egyes csalást árusító oldalak máris lehúzták a rolót.

Ahogy egyre több csalást ismer fel a VAC öntanuló mechanizmusa egyre tisztább játékot kaphatunk majd. Természetesen a harc még nem ért véget, de mindig nyugodtabban ülünk vissza játszani mi is, ha ilyen infografikába futunk!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!